ČETRTI KROG IN ZAKLJUČEK STRELSKE LIGE V MURSKI SOBOTI

Novice Splošno

Strelci našega društva uspešni v četrtem krogu in zaključku strelske lige v Murski Soboti

Bilten - Na strelišču TVD Partizan v Murski Soboti so strelci, ki tekmujejo v strelski ligi Zveze paraplegikov Slovenije, 20. marca 2024 odstreljali zaključni, četrti krog. Tekmovanje je pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije, rezultati v ekipni konkurenci ligaškega tekmovanja pa so šteli tudi za državno prvenstvo. V četrtem krogu se je pomerilo 23 strelcev iz šestih pokrajinskih društev Zveze. Nastopila je tudi strelka Vesna Novak DP-CE (342), s standardno puško pa je izven konkurence nastopil tudi Uroš Jurečič DP-LJ in dosegel 221,8 krogov. V naši ekipi so nastopili še: Džemal Alagič (pištola 304), Andor Palkovič SH1 (305), Jože Ponebšek SH2 (353) in Lutfi Abdullahu SH2 (344).
Ob zaključku strelske lige in razglasitvi rezultatov četrtega kroga, je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev priznanj najboljšim ekipam in strelcem v ligi 2023-2004.

Rezultati četrtega kroga:
V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP Murska Sobota (1.102), druga je bila DP Ljubljana (1.026), tretja DP Maribor (1.026), četrta DP Novo mesto (1.003) peta  pa DP Celje (987).
V posamični konkurenci v skupini SH1 je prvo mesto osvojil Franc Jožef– DP-MS (367), drugo Jože Zupan (335), tretje mesto pa sta si z enakim številom krogov (344) delila Gašper Peček in Mirko Sintič vsi DP-NM.
Med strelci v skupini SH2, kjer lažje gibalno ovirani tetraplegiki streljajo z naslonom, je največ krogov dosegel Venčeslav Bezjak (375) drugi je bil Leon Jurkovič (360) oba DP-MS, tretji pa Damjan Herček - DP-MB (356).
V streljanju z zračno pištolo se je na prvo mesto zavihtel Gašper Peček – DP-NM (344), na drugo naš strelec Džemal Alagič – DP-LJ (304), na tretje pa Metod Zakotnik – DP-KR (258).

Rezultati strelske lige 2023-2024
V sezoni 2023-2024 je prvi krog 2. decembra 2023 na Vidmu pripravilo Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine, drugi 20. januarja 2024 v Postojni je pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa, tretji 10. februarja 2024 na Ptuju s prvim Pinterjevim memorialom je potekal v izvedbi Društva paraplegikov Podravja, četrti krog pa je 20. marca 2024 v Murski Soboti pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.
Strelci so tekmovali v dveh skupinah – SH1 in SH2 ter v streljanju z zračno pištolo. Dodamo naj, da so za ekipne uvrstitve šteli rezultati vseh štirih krogov, za posamične uvrstitve pa treh najboljših.
Rezultati ekipno:
Prvo mesto je osvojila ekipa DP Murska Sobota (4.368), druga je bila naša DP Ljubljana (4.182), tretja DP Maribor (3.962), četrta DP Celje (3.919), peta DP Koper (2.970), šesta pa DP Novo mesto (2.911).
V posamični konkurenci SH1 je v sezoni 2022-2023 najboljši rezultat dosegel Franc Jožef - DP-MS (1.110), na drugo mesto se je uvrstil Srečko Petkovšek - DP-KP (1.013), na tretje pa Mirko Sintič - DP-NM (1.011).
V skupini SH2 je med težje gibalno oviranimi strelci prvo mesto osvojil Venčeslav Bezjak (1.112), drugo Leon Jurkovič (1.093), tretje pa Štefan Bukvič (1.084) vsi trije - DP-MS
V skupini SH1 pištola se je na prvo mesto zavihtel Gašper Peček - DP NM (1.044), na drugo strelec našega društva Džemal Alagič – DP-LJ (875), na tretje pa Metod Zakotnik - DP-KR (747).
Tekme sta sodila Igor Makari in Matej Platuh, pokale in medalje pa podelil vodja športa Gregor Gračner.

Image-18213

Različnost je ZAKON Novice Splošno

RAZLIČNOST JE ZAKON NA OSNOVNI ŠOLI NOVE JARŠE

S projektom Različnost je zakon, smo se predstavili sedmošolcem na Osnovni šoli Nove Jarše
Image-18198

ENO PRVO IN DVE DRUGI MESTI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU

Na strelišču na Dolenjski cesti v Ljubljani je potekalo že 33. državno prvenstvo v parastrelstvu za invalide
Image-18167

LARA PRVA BRINA DRUGA V SVOJIH KATEGORIJAH NA NIZOZEMSKEM

Naši paraplesalki Lara Nedeljkovič in mlada Brina Rogelj, odlični na odprtem prvenstvu v Amsterdamu
Image-18165

DODATEK ZA POMOČ IN POSTREŽBO TER INVALIDNINA VIŠJA ZA 4,2 ODSTOTKA

S prvim marcem 2024 je ZPIZ uskladil tudi dodatek za pomoč in postrežbo ter invalidnino
Image-18161

Novice Foto

MIRJAM KANALEC OSTAJA NA KRMILU DRUŠTVA

Predsednica društva Mirjam Kanalec in podpredsednica Mojca Burger bosta naše društvo vodili tudi v naslednjem mandatnem obdobju
Image-18151

Različnost je ZAKON Novice Splošno

RAZLIČNOST JE ZAKON NA OŠ TONETA ČUFARJA

Po nekaj letih ponovna predstavitev projekta Različnost je zakon na OŠ Toneta Čufarja
Image-18147

NAŠI KOŠARKARJI PO ČETRTEM KROGU DRUGI

Košarkarske ekipe lige ZPS Bauerfeind so četrti krog odigrale v Celju.
Image-18144

UŽIVALI SMO V PLANIŠKEM PRAZNIKU

V lepem sončnem vremenu smo uživali v planiškem prazniku pod Poncami
Image-18141

TRETJI KROG KEGLJAŠKE LIGE S 24. MEMORIALOM PETRA ZDOVCA

Kegljačica in kegljači našega društva so tekmovali v tretjem krogu kegljaške lige v Celju.
Image-18140

KANDIDATI ZA FUNKCIJE IN ORGANE DRUŠTVA

Volilna komisija je posredoval imena kandidatov
Image-18132

TRETJI V TRETJEM KROGU ŠAHOVSKE LIGE ZPS-GRADEX

V tretjem krogu šahovske lige ZPS-GRADEX, so šahisti našega društva osvojili tretje mesto.
Image-18136

KEGLJANJE ZA POKAL OBČINE SLOVENSKA BISTRICA

Kegljačica in kegljači našega društva so nastopili na meddruštvenem turnirju v Ilirski Bistrici
Image-18131

NA URI SOČA PONOVNO PREGLEDI ZA VOZNIKE S POSEBNIMI POTREBAMI

Na URI Soča bodo od 18. marca 2024 naprej v treh ambulantah ponovno pregledi za voznike s posebnimi potrebami
Image-18067

BOJAN LUKEŽIČ V VLOGI POMOČNIKA TRENERJA

Na namiznoteniškem turnirju v Italiji sta sodelovala tudi dva naša odlična igralca. Ljubiša Gajič kot igralec, Bojan Lukežič pa kot pomočnik trenerja
Image-18071

Novice Foto

PRAZNOVANJE OB DNEVU ŽENA

Naše članica, sodelavke in prijateljice društva, so praznik Dan žena praznovale 8. marca 2024 v Hotelu Grosuplje
Image-18061

MLADI UPI PLEŠEJO NA TELEVIZIJI

Naša mlada paraplesalka Brina Rogelj bo gostja na TV oddaji Krompir
Image-18066

OGLED OPERNE PREDSTAVE MADAMA BUTTERFLY

V SNG Opera in balet Ljubljana smo si ogledali Puccinijevo opero Madama Butterfly
Image-18065

OGLED KOMEDIJE - VEČERJA BEDAKOV

Ogled komedije »Večerja bedakov« v Kulturnem domu Mengeš.
Image-18058

OGLED RAZSTAVE JANEZA POTOČNIKA V NARODNI GALERIJI

Ogled razstave baročnega slikarja Janeza Potočnika v Narodni galeriji v Ljubljani
Image-18052

NAŠA EKIPA PRVO TEKMO DOBILA, DRUGO PA IZGUBILA

Košarkarska ekipa je tudi v tretjem krogu, ki ga je pripravilo naše društvo, eno tekmo dobila eno pa izgubila.