UŽIVALI SMO V PLANIŠKEM PRAZNIKU

Novice Splošno

V lepem sončnem vremenu smo uživali v planiškem prazniku pod Poncami

Planica je nekaj posebnega, saj vsako leto navdušuje na tisoče ljubitelje smučarskih skokov in poletov. Toda letos je še dodatno nekaj posebnega. Izredno bogato skakalno turnejo zaključuje naš najboljši skakalec Peter Prevc, okrog katerega se praktično vrti celotna Planica. Iz njihove športne družine, poleg treh bratov skakalcev izhaja tudi izredno nadarjena njihova sestra Nika Prevc, ki je 21. marca 2024 komaj pri devetnajstih letih ponosno dvignila veliki kristalni globus.
In tako smo tudi pri našem društvu izbrali dan, ko smo se veselo razpoloženi in polni pričakovanj 22. marca 2024 z dvema kombijema odpravili proti sončni Planici.
Naša pričakovanja so seveda uresničila, čeprav nam je kmalu zastal dih ob neverjetni smoli in padcu Anžeta Laniška. Toda vse je bilo v redu in po prvi seriji smo imeli Petra Prevca in Timija Zajca na drugem in tretjem mestu. Nato pa planiška pravljica – zmaga Petra Prevca

Image-17759

Novice Splošno

20. MEDNARODNI TABOR V SEMIČU

V Domu paraplegikov v Semiču je v zadnjem avgustovskem vikendu potekal tabr paraplegikov in tetraplegikov, ki so se ga udeležile prostovpljke iz Poljske, Palestine, Turčije in Mehike.
Image-17799

Novice Splošno

LEP USPEH NAŠIH ATLETOV NA ČEŠKEM

Zlato medaljo v metu diska (6,08 m) je v Olomucu na Češkem osvojil tudi naš atlet Žan Kranjc, v metu kija je bil četrti (16,58 m).
Image-17756

Novice Splošno

PROŠNJA ČLANOM ZA POMOČ OB POPLAVAH

Slovenija je ob nedavnih poplavah doživela pravo opustošenje. Tudi pri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine bomo stopili skupaj in pomagali našim članom.
Image-17755

Novice Splošno

PRVI LJUBLJANSKI FESTIVAL ŠPORTA

Na prvem ljubljanskem festivalu športa bo sodelovala tudi ekipa, ki dejavnost našega društva s projektom, »Različnost je zakon,« predstavlja po izobraževalnih ustanovah.
Image-17766

Novice Splošno

SESTANEK VODIJ ŠPORTNIH PANOG

V društvenih prostorih je 23. avgusta 2023 potekal sestanek vodij športnih panog in vodje športa Eva Pahovnik. Preleteli so dosežke naših športnikov pretekle sezone.
Image-17754

Novice Splošno

POMOČ VLADE OB POPLAVAH IN NEURJIH

Vlada Republike Slovenije je Rdečemu križu Slovenije in Slovenskemu Karitasu dodelila po 5.000.000,00 evrov sredstev, s čimer se bo omogočila učinkovita in hitra oskrba z osnovnimi življenjskimi potrebščinami tistim, ki so bili najbolj prizadeti v…
Image-17753

Novice Splošno

ZAHVALA DONATORJEM IN POZIV ZA NADALJEVANJE DOBRODELNE AKCIJE

Hvala vsem ljudem dobrega srca, ki sodelujete pri dobrodelnem zbiranju donacij za naše, v poplavah oškodovane člane. V enem tednu nam je uspelo zbrati nekaj več kot 10.000 €, akcijo pa nadaljujemo.
Image-17751

Novice Splošno

OGLEDALI SMO SI RAZSTAVO PLEČNIKOVGA USTVARJANJA

Arhitekt Jože Plečnik si je močno prizadeval, da bi z lastnim umetniškim ustvarjanjem dal slovenski in evropski arhitekturi izrazito prepoznavnost.
Image-17745

Novice Splošno

Obiskali smo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

V torek, 8. avgusta 2023, smo se odpravili na dolgo obljubljani obisk k Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. S pristno dolenjsko gostoljubnostjo so nas sprejeli predsednik Jože Okoren, podpredsednica Martina Glavič, športni…
Image-17744

Novice Splošno

LARA NEDELJKOVIČ DEVETA V TOKIU

V športni dvorani Yoyogi v Tokiu je 5. in 6. avgusta 2023 potekalo mednarodno tekmovanje v paraplesu, na katerem je med najboljšimi plesalci iz Azije, Amerike in Evrope, tekmovala tudi naša paraplesalka.
Image-17740

Novice Splošno

SKUPINSKA OBNOVITVENA REHABILITACIJA V POLNEM TEKU

Letošnja skupinska obnovitvena rehabilitacija poteka v Zdraviliščih Laško in Radenci ter Domu paraplegikov Pacug. Koristijo jo tudi člani našega društva.
Image-17735

Novice Splošno

OGLED RAZSTAVE REMBRANDTOVIH GRAFIK

V Narodnmi galeriji v Ljubljani si je 16 ljubiteljv likovne unetnosti našega društva ogledalo razstavo Rembrandtovih grafifik
Image-17729

Novice Splošno

SAŠO RINK DRUGIČ ZAPORED OSVOJIL POKAL ZVEZE

Tenisač našega društva Sašo Rink je na drugem turnirju za pokal Zveze paraplegikov Slovenije že drugič zapored osvojil prvo mesto.
Image-17726

Novice Splošno

NAŠA PARASTRELCA NA SVETOVNEM POKALU V OSIJEKU

Parastrelca našega društva Toni Bavec in Aleš Vrhovc sta nastopila na tekmah svetovnega pokala, ki so potekale na sodobnem strelišču Pampas v Osijeku.
Image-17722

Novice Splošno

INFO TOČKA NA URI.SOČA

V četrtek, 13. julija 2023, smo v URI Soča že drugič letos srečali na »Info točki«. Srečanje je namenjeno temu, da se predstavniki društva srečamo z osebami s poškodbo hrbtenjače iz naše regije, ki so na rehabilitaciji v URI Soča. Namen takih info…
Image-17719

Novice Splošno

DELAVNICA KAKO OBVLADOVATI IN ŽIVETI Z BOLEČINO?

 V torek, 4. julija 2023, smo imeli v društvenih prostorih pogovorno delavnico z izmenjavo izkušenj Kako obvladovati in živeti z bolečino, ki jo je vodil mag. zdr. nege Viki Kotar. Delavnica se je začela z uvodnim delom, kjer nam je Viki Kotar…
Image-17709

Novice Splošno

NAŠ RIBIČ BOŠTJAN CEGLAR DRŽAVNI PODPRVAK

Ob ribniku Raztez pri Brestanici je potekalo državno prvenstvo v športnem ribolovu s plovcem za invalide. Državni podprvak med paraplegiki je postal ribič našega društva Boštjan Ceglar.
Image-17706

Novice Splošno

TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA V KRANJU

Društvo paraplegikov Gorenjske je 28. junija 2023 pripravilo tradicionalno likovno delavnico na kateri je ustvarjal tudi naš slikar Željko Vertelj.
Image-17700

Novice Splošno

ČETRTI KROG IN ZAKLJUČEK RIBIŠKE LIGE V SEZONI 2023

S četrtim krogom so ribiči paraplegiki in tetraplegiki ob ribniku Marof zaključili letošnjo tekmovalno sezono. V ribiški ligi Zveze paraplegikov Slovenije so tekmovali tudi ribiči našega društva.
Image-17695

Novice Splošno

9. KLOBASARJENJE V OKOLICI KAMNIKA IN DOMŽAL

Ročni kolesarji pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije so na devetem srečanju kolesarili v oklici Kamnika in Domžal. Srečanje je pripravilo naše društvo.