LEP USPEH NAŠIH ATLETOV NA ČEŠKEM

Novice Splošno

Zlato medaljo v metu diska (6,08 m) je v Olomucu na Češkem osvojil tudi naš atlet Žan Kranjc, v metu kija je bil četrti (16,58 m).

V organizaciji Zveze za šport invalidov Slovenije – Slovenski Paralimpijski komite je ekipa slovenskih atletov  paraplegikov in tetraplegikov konec avgusta nastopila na tradicionalnem mednarodnem atletskem tekmovanju v Olomucu na Češkem.
Odprto prvenstvo Češke je za vse kategorije invalidnosti organiziral Atletski klub Olomouc, tekmovanje pa je štelo tudi za prvenstvo Češke republike – za odrasle in mladince. Naša ekipa je osvojila so tri zlate, dve srebrni in dve bronasti medalji.
Nejc Stakne iz DP jugozahodne Štajerske je zlati medalji osvojil v suvanju krogle (8,79 m) in metu kopja (22,38 m), šesti je bil v metu diska (18,42).
Zlato medaljo je osvojil tudi Žan Kranjc iz DP ljubljanske pokrajine v metu diska (6,08 m), v metu kija je bil četrti (16,58 m).
Aljoša Habjan iz DP Gorenjske je osvojil srebrno medaljo v metu diska (2,99 m), peti  je bil v metu kija (15,08 m).
Tri medalje je osvojila Metoda Žnidarec iz DP jugozahodne Štajerske – srebrno v metu kopja (8,29 m) in bronasti v suvanju krogle (3,56 m) ter metu diska (8,98 m). Za asistenco sta skrbeli Manca Blaznik in Sara Kovač Grželj, ekipo pa je vozil Jože Stakne.

 

 

Image-17767

Novice Splošno

PEVSKI ZBOR SPET PRIDNO VADI

Po poletnem dopustu pevski zbor spet ob ponedeljkih, od 16.30 do 18.30, pridno vadi v društvenih prostorih. Pridružite se jim.
Image-17765

Novice Splošno

UKREPI ZA POMOČ PRIZADETIM V AVGUSTOVSKIH POPLAVAH

Državni zbor je sprejel nov sveženj ukrepov za pomoč prizadetim v poplavah.
Image-17763

Novice Splošno

SAŠO RINK DRŽAVNI PRVAK V TENISU

V teniški dvorani TK Kranj je 2. septembra 2023 potekalo državno prvenstvo v tenisu. Naslov državnega prvaka je osvojil naš paratenisač Sašo Rink.
Image-17759

Novice Splošno

20. MEDNARODNI TABOR V SEMIČU

V Domu paraplegikov v Semiču je v zadnjem avgustovskem vikendu potekal tabr paraplegikov in tetraplegikov, ki so se ga udeležile prostovpljke iz Poljske, Palestine, Turčije in Mehike.
Image-17756

Novice Splošno

PROŠNJA ČLANOM ZA POMOČ OB POPLAVAH

Slovenija je ob nedavnih poplavah doživela pravo opustošenje. Tudi pri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine bomo stopili skupaj in pomagali našim članom.
Image-17755

Novice Splošno

PRVI LJUBLJANSKI FESTIVAL ŠPORTA

Na prvem ljubljanskem festivalu športa bo sodelovala tudi ekipa, ki dejavnost našega društva s projektom, »Različnost je zakon,« predstavlja po izobraževalnih ustanovah.
Image-17766

Novice Splošno

SESTANEK VODIJ ŠPORTNIH PANOG

V društvenih prostorih je 23. avgusta 2023 potekal sestanek vodij športnih panog in vodje športa Eva Pahovnik. Preleteli so dosežke naših športnikov pretekle sezone.
Image-17754

Novice Splošno

POMOČ VLADE OB POPLAVAH IN NEURJIH

Vlada Republike Slovenije je Rdečemu križu Slovenije in Slovenskemu Karitasu dodelila po 5.000.000,00 evrov sredstev, s čimer se bo omogočila učinkovita in hitra oskrba z osnovnimi življenjskimi potrebščinami tistim, ki so bili najbolj prizadeti v…
Image-17753

Novice Splošno

ZAHVALA DONATORJEM IN POZIV ZA NADALJEVANJE DOBRODELNE AKCIJE

Hvala vsem ljudem dobrega srca, ki sodelujete pri dobrodelnem zbiranju donacij za naše, v poplavah oškodovane člane. V enem tednu nam je uspelo zbrati nekaj več kot 10.000 €, akcijo pa nadaljujemo.
Image-17751

Novice Splošno

OGLEDALI SMO SI RAZSTAVO PLEČNIKOVGA USTVARJANJA

Arhitekt Jože Plečnik si je močno prizadeval, da bi z lastnim umetniškim ustvarjanjem dal slovenski in evropski arhitekturi izrazito prepoznavnost.
Image-17745

Novice Splošno

Obiskali smo Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja

V torek, 8. avgusta 2023, smo se odpravili na dolgo obljubljani obisk k Društvu paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja. S pristno dolenjsko gostoljubnostjo so nas sprejeli predsednik Jože Okoren, podpredsednica Martina Glavič, športni…
Image-17744

Novice Splošno

LARA NEDELJKOVIČ DEVETA V TOKIU

V športni dvorani Yoyogi v Tokiu je 5. in 6. avgusta 2023 potekalo mednarodno tekmovanje v paraplesu, na katerem je med najboljšimi plesalci iz Azije, Amerike in Evrope, tekmovala tudi naša paraplesalka.
Image-17740

Novice Splošno

SKUPINSKA OBNOVITVENA REHABILITACIJA V POLNEM TEKU

Letošnja skupinska obnovitvena rehabilitacija poteka v Zdraviliščih Laško in Radenci ter Domu paraplegikov Pacug. Koristijo jo tudi člani našega društva.
Image-17735

Novice Splošno

OGLED RAZSTAVE REMBRANDTOVIH GRAFIK

V Narodnmi galeriji v Ljubljani si je 16 ljubiteljv likovne unetnosti našega društva ogledalo razstavo Rembrandtovih grafifik
Image-17729

Novice Splošno

SAŠO RINK DRUGIČ ZAPORED OSVOJIL POKAL ZVEZE

Tenisač našega društva Sašo Rink je na drugem turnirju za pokal Zveze paraplegikov Slovenije že drugič zapored osvojil prvo mesto.
Image-17726

Novice Splošno

NAŠA PARASTRELCA NA SVETOVNEM POKALU V OSIJEKU

Parastrelca našega društva Toni Bavec in Aleš Vrhovc sta nastopila na tekmah svetovnega pokala, ki so potekale na sodobnem strelišču Pampas v Osijeku.
Image-17722

Novice Splošno

INFO TOČKA NA URI.SOČA

V četrtek, 13. julija 2023, smo v URI Soča že drugič letos srečali na »Info točki«. Srečanje je namenjeno temu, da se predstavniki društva srečamo z osebami s poškodbo hrbtenjače iz naše regije, ki so na rehabilitaciji v URI Soča. Namen takih info…
Image-17719

Novice Splošno

DELAVNICA KAKO OBVLADOVATI IN ŽIVETI Z BOLEČINO?

 V torek, 4. julija 2023, smo imeli v društvenih prostorih pogovorno delavnico z izmenjavo izkušenj Kako obvladovati in živeti z bolečino, ki jo je vodil mag. zdr. nege Viki Kotar. Delavnica se je začela z uvodnim delom, kjer nam je Viki Kotar…
Image-17709

Novice Splošno

NAŠ RIBIČ BOŠTJAN CEGLAR DRŽAVNI PODPRVAK

Ob ribniku Raztez pri Brestanici je potekalo državno prvenstvo v športnem ribolovu s plovcem za invalide. Državni podprvak med paraplegiki je postal ribič našega društva Boštjan Ceglar.
Image-17706

Novice Splošno

TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA V KRANJU

Društvo paraplegikov Gorenjske je 28. junija 2023 pripravilo tradicionalno likovno delavnico na kateri je ustvarjal tudi naš slikar Željko Vertelj.