V ŽENSKI KONKURENCI PRVI – EKIPNO DRUGI – MED VETERANI TRETJI

Novice Foto

Koronavirus je posegel tudi na športno področje Zveze paraplegikov Slovenije. Zato smo razmere morali prilagoditi tudi tekmovanjem v kegljaški ligi ZPS-Dom paraplegikov Pacug.

Zaključni krog bodo tokrat pripravili Celjani, Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine pa je 17. junija 2020 v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo tretji krog in ga posvetilo tudi občinskemu prazniku Občine Domžale. Na 22. kegljaškem turnirju je prehodni pokal Občine Domžale osvojila ekipa DP Novo mesto.
Kegljačice in kegljači so se na šeststeznem kegljišču v Kamniku pomerili v moški in ženski konkurenci ter v združeni konkurenci tetraplegikov in veteranov. Za ekipne in posamične uvrstitve se je borilo 29 kegljačic in kegljačev iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije, na voljo pa so imeli 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje. Rezultati so šteli tako za uvrstitve v tretjem krogu kot uvrstitve za pokal Občine Domžale. Za pravilni potek tekmovanja in izračun rezultatov sta skrbela sodnika Franci Grubar in Uroš Poljanšek.

Ekipne uvrstitve
Prvo mesto v tretjem krogu in s tem tudi prehodni pokal Občine Domžale je na dvaindvajsetem turnirju s 1.530 podrtimi keglji osvojila ekipa DP Novo mesto, druga je bila ekipa našega društva (1.520), tretja DP Celje (1.476), četrta DP Maribor (1.360), peta DP Slovenj Gradec (1.333), šesta pa DP Murska Sobota (1.275).

Posamične uvrstitve
V najmočnejši moški konkurenci je bil najuspešnejši Tone Kanc – NM (470), drugo mesto je osvojil Roman Hrženjak – CE (445), tretje pa Janez Janžič - MB (438).
Med kegljačicami je slavila naša kegljačica Senka Ivaniševič (397), drugo mesto je osvojila Martina Glavič – NM (374), tretje pa Marta Janežič - MS (327).
Tekmovanje kegljačev tetraplegikov in veteranov je organizator združil v eno skupino. Najboljši je bil Aleš Povše – CE (448), drugo mesto je osvojil Ludvik Škraban – MS (417), tretje pa kegljač našega društva Slavko Ivančič (374).
Ob razglasitvi rezultatov se je vsem za sodelovanje zahvalila Cvetka Štirn, v imenu organizatorja pa je kegljače in goste nagovorila predsednica društva Mirjam Kanalec. Čestitala je vsem za dosežene rezultate se zahvalila Občini Domžale za podporo ob nakupu novega kombija, zaželela, da se tradicionalno tekmovanje za pokal Občine Domžale nadaljuje in se med drugim zahvalila tudi Cvetki Štirn, ki je tudi tokrat imela v rokah vse organizacijske nit. Seveda nas je ob razglasitvi rezultatov tudi tokrat nagovoril župan Toni Dragar in pripomnil, da mora sodelovanje z občino sloneti na vseh področjih. Pokale in medalje sta podelila Toni Dragar in Vera Vojska.
Turnir so poleg glavnega pokrovitelja Občine Domžale in Zavoda za šport Domžale podprli še naslednji donatorji in sponzorji: Klimer Štirn & co d.n.o., avtomehanika Kveder Božidar, Janez Mal, Elektro Verpex d.o.o., MG inštalaterstvo d.o.o Boštjan Grošelj, Helpy Trzin, Brown Forman Worldwide d.o.o. Ljubljana, Avto GP – Peter Govejšek s.p., Ortosana Trzin in G3 Komenda.

Foto galerije