PRAZNOVANJE OB DNEVU ŽENA

Novice Foto

Naše članica, sodelavke in prijateljice društva, so praznik Dan žena praznovale 8. marca 2024 v Hotelu Grosuplje

8. marca smo počastili Dan žena s praznovanjem za vse članice in sodelavke društva, ki ga organiziramo vsako leto. Praznovanje smo začele s prijetnim klepetom in aperitivom v Hotelu Grosuplje, v Grosuplju, kjer so nas že ob prihodu pričakali tulipani. Ko smo se vse zbrale, smo praznovanje odprle z »Žensko zaprisego« in si nato privoščile odlično kosilo, ki mu je sledil kulturni del.
Članice društva in hkrati članice recitatorske skupine ONA&ONE, so pod vodstvom Darinke Slanovec prebrale nekaj poezije izpod peres slovenskih pesnikov. Z branjem so nas++ navdušile še Mirjam Kanalec, Alenka Tratnjek, Marjana Lavrin in Jeanette Dejanovič. Recitalu je sledil še nagovor predsednice društva Mirjam Kanalec.
Za kulturnim delom se je začel »žur«, na katerem nas je s svojo glasbo razveseljeval »Duo jezero«. To sta bila Marjetka Končina, solistka in Stojanom Šparnblekom, ki jo je spremljal na klaviaturah. Marjetka nas je zabavala s svojim humorjem, energijo, predvsem pa s svojim lepim glasom. Marsikatera ženska je tudi zaplesala. Med pavzo je sledil poučen kviz, sestavljen iz zanimivih in manj poznanih besed iz SSKJ-a, ki ga je sestavila naša zaposlena Nika Košir.
Ženske so tekmovale za prehodni pokal »Turnir hude bejbe«. Razdelile so se v štiri skupine z naslednjimi imeni: Levinje, Vesele navihanke, Šefice in Mačke. Kviz je vsem šel zelo dobro, tako da so bile na koncu popolnoma izenačene. Na koncu smo se odločili, da si pokal zaslužijo vse. Naši vozniki so vsako žensko razveselili še z vrtnico, vsaka pa je dobila še simbolično darilo in za piko na i še sladico. Večer se je zaključil s še več glasbe.
Darila za vse ženske smo sestavili s pomočjo naslednjih donatorjev: DM – daroval nam je deodorante, glose za ustnice in vrečke za vse ženske, Ilirija – darovala nam je razkužila za vse ženske in nekaj šamponov, Avon - daroval nam je nekaj različnih kozmetičnih pripomočkov in krem ter Kotanyi, ki nam je daroval začimbne mešanice. Vsem se najlepše zahvaljujemo.
Čestitka še za vse ostale ženske, ki se praznovanja niste udeležile:
 Draga ženska! vsak dan se spomni, da si najpomembnejša oseba v svojem življenju in si vzemi čas zase. Obdaj se z dobrimi ljudmi in naj se ti dogajajo lepe stvari. Imej se rada!

Foto galerije