SEMIČ – SPOZNAVNI VIKEND Z NOVIMI ČLANI

Novice Foto

Tudi letos smo, kljub virusu in vsem ukrepom, uspeli odpeljati nove člane na tri-dnevni vikend v Dom paraplegikov v Semič. Tam smo bili od petka 29. do nedelje 31. maja 2020. Srečanja se je udeležilo sedem novih članov, nekateri vse tri dni, drug so prišli le za dan ali dva. Vseh skupaj z zaposlenimi in ostalimi člani in obiskovalci pa nas je bilo petnajst.

Petek je bil namenjen predvsem nastanitvi, spoznavanju in skupnemu kuhanju golaža. V soboto smo obiskali Osnovno šolo Brihtna glava, kjer smo spoznali pouk iz leta 1950, se naučili veliko novega o Beli krajini, predvsem pa občutili, kako stroga je bila takrat šola in tovarišica učiteljica. Kljub temu, da pred tablo nismo ravno blesteli, smo se ob pouku zelo zabavali in veliko smejali. Izkušnja je bila za vse, ki smo jo doživeli prvič, res lepa in zelo dobro vodena.

Obiskali smo tudi čudovit izvir reke Krupe, le nekaj kilometrov oddaljen od Semiča. Drugi večer v Semiču je bil še posebej lep, saj je v soboto prišlo še nekaj novih članov in skupaj smo pekli dobrote na žaru, jedli okrog ognja, tekmovali v različnih igrah ter imeli tudi globlje in bolj osebne pogovore. To je dalo večeru poseben čar. Seveda pa nismo pozabili nazdraviti in se poveseliti ob petju in spremljavi kitare. Obiskala sta nas tudi: predsednica društva Mirjam Kanalec in nekdanji dolgoletni voznik Tomaž Demšar, ki je bil pod vrtno uto ob domu nepogrešljiv pri pripravljanju specialitet na žaru.
V nedeljo nas je obiskal še en nov član z družino, ki se vikend srečanja ni mogel udeležiti. Skupaj smo pojedli nedeljsko kosilo in lahko rečemo, da je glavna kuharica Mojca navdušila vse. Pozno popoldan smo se poslovili. Nedelja je minila mirno, ob druženju in pospravljanju hiše.
Z veseljem smo spoznavali nove člane in opazovali, kako se povezujejo med seboj. Občutek smo imeli, da se je skupina res ujela in zelo dobro sodelovala, tako pri aktivnostih, igrah, pogovorih, kot pri malih vsakdanjih nalogah in pri druženju. Naučili smo se veliko novega drug o drugem in predvsem imeli priložnost na sproščen in neformalen način spoznati nove člane. Veselimo se že naslednjihsrečanj.

Foto galerije