PESTRO DOGAJANJE V ZDRAVILIŠČU LAŠKO

Novice Foto

V Zdravilišču Laško že vrsto let poteka Obnovitvena rehabilitacija Zveze paraplegikov Slovenije. Nekateri od nas se tja vračamo vsako leto že več kot 20 let, saj se tam počutimo dobrodošli in že kot doma.

Storitve, ki jih nudijo, postajajo vsako leto kakovostnejše, gostoljubnost in prijaznost osebja pa potrjuje, da smo turizem ljudje. Med nami in zaposlenimi so se spletla številna prijateljstva, ki še dodatno obogatijo naše bivanje - upamo, da tudi zaposlenim popestrijo kak dan.
Znano je že, da konec oktobra in začetek novembra v zdraviliškem mestecu ob Savinji večja ljubljanska skupina para in tetraplegikov poskrbi, da je dogajanje v Zdravilišču pestro in zanimivo. Lansko leto se je po svetlobno hitrih pripravah odvil prvi namiznoteniški turnir, ki je bil zgodovinski duel med mladim nadobudnežem Pokijem (Primož Kancler) in izkušenim mačkom Lukijem (Bojan Lukežič). In že takrat sta se organizatorki Mojca in Mimi dogovorili z Ireno Škorja iz Thermane, da bo na letošnjem velikem namiznoteniškem turnirju, 2nd Thermana Open, sodelovalo večje število igralcev in se bodo v odbijanju celuloidne žogice pomerili tudi zaposleni. In tako so se dva dni prej začele velike priprave ter registracija tekmovalcev in navijačev. Številni odziv zainteresiranih je športnemu zadal kar nekaj preglavic, vendar pa je bil po burnem razpravljanju na predvečer turnirja o načinih in sistemu tekmovanja sprejet skupen konsenz, da bo tekmovanje potekalo v mešanih dvojicah, določenih z žrebom pred začetkom turnirja. Zaradi časovne omejitve pa bo tekmovanje potekalo na izpadanje. Sicer pa je bil cilj velikega dogodka bolj druženje kot zmaga, razen za nekatere športne zagrizence.
V sredo, 6. novembra se je ob 17. uri v telovadnico Zdravilišča Laško zgrnilo blizu 40 ljudi, ki so z zanimanjem pričakovali začetek. Navijači so se opremili z raznimi pripomočki, oblačili, pričeskami, transparenti, bodypaintingom in močnimi glasilkami, še posebej pa so se pripravile prijateljice z multiplo. Seveda pa so na turnirju pomembno vlogo imeli tudi uradni fotograf Mojca, komentator Borut, referent za pijačo Gapi in njegov pomočnik Laci.
V vrečko smo vrgli 16 listkov z imeni in žreb se je začel. Poigral se je že kmalu na začetku, saj je določil, da bosta v ekipi Jasko Tabasko Jasmin in Milan, ki sta v Laškem vedno nerazdružljiva sostanovalca. Drugič je žreb določil, da sta soigralca prav paraolimpijca Luki in Poki, kar bi bilo malo nepošteno do drugih igralcev, zato smo malo pogoljufali. Dvojica Jeger (Monika in Jože) in ekipa Jasko Tabasko sta odprli turnir - uspešnejša je bila slednja. Druga tekma je imela nekako vzhodni pridih, saj sta se pomerili ekipa Indija (Sergej in Adžid) in tim Pandjabi (Sašo in Soni). V drugi krog se je uvrstila ekipa Anakonda (Poki in Miha), ki je porazila dvojico Džuli (Tomaž in Džulsad). Zadnja tekma prvega kroga je potekala med Jokerjem (Irena in Žiga) in ekipo Neustrašni (Luki in Milan).
Drugi krog je dal finalista Anakondo in Neustrašnega, ki sta bila zagrizen boj do konca. Kdo je zmagal? Pa saj ni važno - važno je, da smo se zabavali in družili. Za tiste pa, ki jih zanima zmagovalec, naj namignemo, da so tudi letos izkušnje premagale mladost.
Nato smo se preselili v salon Biedermaier, kjer so nam postregli s slavnostno večerjo, podelili nagrade zmagovalcem, sodnikom in organizatorkama. Thermana Laško nas je presenetila še z okusno torto, za dogovorjeno nočno savnanje pa nam je preprosto zmanjkalo časa. Po dolgih letih vračanja v Laško smo namreč končno odkrili nam skrite talente animatorja Mihe Kundriha, ki nas je zabaval s kitaro in klavirjem še pozno v noč oziroma jutro.

Foto galerije