NEKATERI NAŠ ČLANI LETOVALI V SEMIČU

Novice Foto

V Domu paraplegikov v Semiču že po tradiciji v maju pripravimo srečanje tistih naših članov, ki si nekoliko težje privoščijo kakšen daljši oddih. Tokratno druženje je potekalo od 20. do 24. maja 2013 in je bilo kljub nekaj kapljam dežja izredno prijetno, veselo in sproščujoče.

Da pa niso obsedeli le na dvorišču doma, so se odpravili tudi na krajši izlet. Najprej so se kot učenci posedli v šolske klopi tako imenovane Osnovne šole Brihtna glava v Radovici pri Metliki in podoživeli način učenja in šolanja iz leta 1950. Skozi strog vendar humoren način učitelja so podrobneje spoznali Belo krajino. Po končanem pouku je vsak »učenec« dobil svoje izpričevalo, nato pa so se družno odpravili novim dogodivščinam na proti.
Pot jih je ponesla na ogled Vinske kleti Metlika, kjer so pokusili dve vrsti vina, pogostili pa so jih tudi z odlično tradicionalno Belokranjsko pogačo. Po okrepčilu so se odpravili še do zadnje točke popotovanja po razgibani Beli krajini. Pripeljali so se do Otoka, kjer so izlet zaključili s skupinskim fotografiranjem pred vojaško različico letala DC3.
Kot ponavadi jih je v tem času obiskal naš »sosed« in prijatelj Janko Bukovec, da bi nazdravili z njegovo odlično domačo semiško kapljico in se malo poveselili.
Ker pa lepe stvari hitro minejo, se je tudi njihovo srečanje prehitro končalo. Ob slovesu so spoznali, da so se med njimi stkale vezi, ki jim bodo ostale v lepem spominu.

Foto galerije