MEDDRUŠTVENI KEGLJAŠKI TURNIR OB OBČINSKEM PRAZNIKU

Novice Foto

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je 6. oktobra na kegljišču rekreacije Gaj v Kočevju pripravilo že četrti meddruštveni turnir v kegljanju. Pokrovitelj turnirja je bila Občina Kočevje, kegljači pa so turnir posvetili občinskemu prazniku, ki ga občina praznuje 3. Oktobra.

Na štiristeznem kegljišču so se v ekipni in posamični konkurenci pomerili kegljačice in kegljači iz vseh devetih pokrajinskih društev ZPS. Tekmovalci so imeli na voljo 60 lučajev – 30 na polno in 30 na čiščenje. Posamične ekipe so sestavljali trije kegljači in ena kegljačica oz. kegljač tetraplegik.

Ob razglasitvi rezultatov je udeležence kegljaškega turnirja najprej pozdravil in nagovoril predsednik Društva Gregor Gračner, nato pa tudi podžupanja občine Lili Štefanič, ki je med drugim pripomnila: »Vesela sem, da se v Kočevju ponovno vidimo, povem pa naj, da v našem mestu ves čas mislimo tudi na gibalno ovirane občane. Trenutno urejamo semaforizirano križišče, ki bo opremljeno z zvočnimi signali za slepe, s pripravami pa kandidiramo tudi za naslov: »Občina po meri invalidov.« Za tem je zmagovalcem in zmagovalnim ekipam podelila medalje in pokale. Tudi četrti turnir je pod taktirko Slavka Ivančiča odlično uspel.

REZULTATI EKIPNO:

Prvo mesto je osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine (847), drugo ekipa DP severne Štajerske (832), tretje pa ekipa DP jugozahodne Štajerske (761)

REZULTATI ŽENSKE:

Največ kegljev je podrla Senka Ivaniševič – 200 (DPLJ), druga je bila Marta Janežič – 175 (DPMS), tretja pa Nataša Godec - 170 (DPMB)

REZULTATI MOŠKI:

Prvo mesto je osvojil  Franc Simonič – 236 (DPMB), drugi je bil Tone Kanc - 223 (DPNM), tretji pa Martin Tabak - 212 (DPLJ).

REZULTATI TETRAPLEGIKI:

Med težje gibalno oviranimi je bil najboljši Slavko Ivančič – 233 (DPLJ), drugo mesto je osvojil Vinko Hauzer - 229 (DPMB), tretje pa Aleš Povše – 211 (DPCE).

REZULTATI VETERANI:

Prvi je bil Tone Simonič – 193 (DPMS), drugi Hasan Čauševič – 183 (DPLJ), tretji pa Franc Kuhelj - 165 (DPNM).

Turnir so podprli: Melamin d.d. Kočevje, Elektro Ljubljana in Župnijski karitas.

Foto galerije