FESTIVAL NEVLADNIH ORGANIZACIJ LUPA

Novice Foto

Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij – CNVOS je poskrbel, da se je tudi v letošnjem 26. septembru v središču Ljubljane dogajal bazar 12. vseslovenskega Festivala nevladnih organizacij LUPA.

S svojo dejavnostjo in aktivnostmi se je na stojnicah predstavilo okrog 150 nevladnih organizacij, med njimi tudi naše društvo. Mojca, Klavdija, Nino, BojanZdenko, Slavko, Bor in drugi člani so obiskovalcem predstavljali poslanstvo društva, na stojnici smo imeli literaturo društva in zveze, z ročnimi izdelki pa so se predstavile tudi članice Aktiva žena.
Zraven stojnice smo postavili poligon z različno strmimi klančinami in različne invalidske vozičke s katerimi so mimoidoči na poligonu lahko poskusili kako premagujemo arhitekturne ovire. Posebno zanimanje in občudovanje pa je s slikanjem z usti vzbujal naš slikar Silvo Mehle. Pri stojnici se je ustavil in z nami pokramljal tudi župan Zoran Janković. Ustavili smo tudi Kavalirja (električni minibus, ki prevaža potnike po središču mesta) in se pri vozniku pozanimali kako je s prevozom občanov na invalidskih vozičkih.
Na Prešernovemtrgu, Tromostovju in Stritarjevi ulici je bilo cel dan živahno. Prireditev se je zažela z jutranjo telovadbo, nato pa so se na odru in pred njim odvijale atraktivne gledališke, plesne, glasbene ter pravljične predstave in še in še ...
Festival LUPA je tradicionalna predstavitev slovenskih nevladnih organizacij v vsej njihovi barvitosti, pestrosti in raznolikosti.

Foto galerije