The news record is not available anymore.
Image-17722

Novice Splošno

INFO TOČKA NA URI.SOČA

V četrtek, 13. julija 2023, smo v URI Soča že drugič letos srečali na »Info točki«. Srečanje je namenjeno temu, da se predstavniki društva srečamo z osebami s poškodbo hrbtenjače iz naše regije, ki so na rehabilitaciji v URI Soča. Namen takih info…
Image-17719

Novice Splošno

DELAVNICA KAKO OBVLADOVATI IN ŽIVETI Z BOLEČINO?

 V torek, 4. julija 2023, smo imeli v društvenih prostorih pogovorno delavnico z izmenjavo izkušenj Kako obvladovati in živeti z bolečino, ki jo je vodil mag. zdr. nege Viki Kotar. Delavnica se je začela z uvodnim delom, kjer nam je Viki Kotar…
Image-17709

Novice Splošno

NAŠ RIBIČ BOŠTJAN CEGLAR DRŽAVNI PODPRVAK

Ob ribniku Raztez pri Brestanici je potekalo državno prvenstvo v športnem ribolovu s plovcem za invalide. Državni podprvak med paraplegiki je postal ribič našega društva Boštjan Ceglar.
Image-17706

Novice Splošno

TRADICIONALNA LIKOVNA DELAVNICA V KRANJU

Društvo paraplegikov Gorenjske je 28. junija 2023 pripravilo tradicionalno likovno delavnico na kateri je ustvarjal tudi naš slikar Željko Vertelj.
Image-17700

Novice Splošno

ČETRTI KROG IN ZAKLJUČEK RIBIŠKE LIGE V SEZONI 2023

S četrtim krogom so ribiči paraplegiki in tetraplegiki ob ribniku Marof zaključili letošnjo tekmovalno sezono. V ribiški ligi Zveze paraplegikov Slovenije so tekmovali tudi ribiči našega društva.
Image-17695

Novice Splošno

9. KLOBASARJENJE V OKOLICI KAMNIKA IN DOMŽAL

Ročni kolesarji pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije so na devetem srečanju kolesarili v oklici Kamnika in Domžal. Srečanje je pripravilo naše društvo.
Image-17703

Novice Splošno

SREČANJE S SOCIALNIM POVERJENIKOM ROMANOM JESENŠKOM

V torek, 27. junija 2023, smo organizirali srečanje članov in članic z njihovim socialnim poverjenikom Romanom Jesenškom. Srečanje potekalo v Gostilni pri Kranjcu na Vrhniki. Gre za neformalno srečanje, katerega namen je, da se člani, ki stanujejo…
Image-17691

Novice Splošno

BOJAN LUKEŽIČ NA ČEŠKEM OSVOJIL SREBRNO MEDALJO

Na Češkem je na mednarodnem namiznoteniškem turnirju Czech Open 2023 je naš igralec Bojan Lukežič v dvojicah osvojil srebrno medaljo
Image-17690

Novice Splošno

NAŠI ATLETI V EKIPNI ATLETSKI LIGI ČETRTI

Atletska ekipa našega društva je tudi v letošnji sezoni tekmovala v ekipni atletski ligi Zveze paraplegikov Slovenije. Med osmimi ekipami se je uvrstila na četrto mesto.
Image-17686

Različnost je ZAKON Novice Splošno

OBISKALI SMO OŠ ZBORA ODPOSLANCEV V KOČEVJU

Naša ekipa je s projektom »Različnost je zakon,« gostovala na Osnovni šoli Zbora odposlancev Kočevje. Program sofinancira Javna agencija za varnost prometa.
Image-17682

Novice Splošno

DELOVNI SESTANEK S PREDSTAVNIKI OBČINSKIH SLUŽB

Predstavnice našega društva so se na delovnem sestanku srečale s predstavniki občinskih služb Zasavja
Image-17672

Novice Splošno

DRUŠTVENI PREIZKUS USPEL

Člani so se lahko preizkusili v namiznem tenisu, kegljanju, streljanju, pikadu, šahu in bocii.
Image-17665

Novice Splošno

LARA NEDELJKOVIČ DRŽAVNA PRVAKINJA V PARAPLESU

V športni dvorani OŠ Stična je 10. junija 2023 potekalo državno prvenstvo v standardnih in latinskih plesih. Udeležili sta se ga tudi naši paraplesalki Lara Nedeljkovič in Brina Rogelj.
Image-17666

Različnost je ZAKON Novice Splošno

RAZLIČNOST JE ZAKON V VRTCU

Na obisku v vrtcu Dominik Savio v Domžalah je Rok Bratovž otroke opozoril na nošenje čelad pri kolesarjenju, kotalkanju, rolanju. Ker pa se bliža poletje je še posebej poudaril kako nevarni so skoki na glavo v vodo, če ta ni dovolj globoka.
Image-17661

Novice Splošno

NAŠI KEGLJAČI USPEŠNI V INVALIDSKI KEGLJAŠKI LIGI

Kegljači našega društva - Džemal Alagić, Feliks Burgar, Štefan Glavan in Adam Dmitrović so od 16. maja do 6. junija 2023 kegljali v invalidski ligi mesta Ljubljane.
Image-17623

Novice Splošno

Na letošnjem maratonu Franja le dva naša parakolesarja

Na letošnjem tradicionalnem malem maratonu Franja sta nastopila le dva parakolesarja. Edo Ješe, parakolesar našega društva in Anej Doplihar iz Društva paraplegikov severne Primorske, ki je tudi zmagal.
Image-17617

Različnost je ZAKON Novice Splošno

OBISK OSNOVNE ŠOLE DR. IVANA PRIJATELJA SODRAŽICA

V ponedeljek, 12. junija 2023, smo obiskali učence četrtih in petih razredov Osnovne šole dr. Ivana Prijatelja Sodražica. Učencem smo predstavili projekt Različnost je zakon in dejavnosti društva.
Image-17606

Novice Foto

SPOMLADANSKO SREČANJE V OBČINI GROSUPLJE

Letošnje spomladansko srečanje smo 10. junija 2023 pripravili v Občini Grosuplje. Ogledali smo si prelep Vodomčev gaj na Cerovem in se družili v Lovskem domu Taborska jama.
Image-17609

Novice Splošno

TRADICIONALNI SMUČARSKI KAMP NA VODI NA OTOKU KRK

Na tradicionalnem smučarskem kampu na otoku Krku, ki je potekal v začetku junija so sodelovali tudi člani našega društva. Na tekmovanju je drugo mesto osvojil Gregor Gračner, tretje pa Borut Sever.
Image-17615

Novice Splošno

RECITAL KAJUHOVE LJUBEZENSKE POEZIJE V AJDOVŠČINI

V Ajdovščini sta z recitalom Kajuhovih ljubezenskih pesmi ob stoletnici njegovega rojstva sodelovali recitatorki Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, pesnica Darinka Slanovec in Alenka Tratnjek.