Brez vestnih in požrtvovalnih referentov in vodij programov bi bilo izvajanje socialnih programov veliko manj uspešno. To so tisti naši člani, ki v sebi čutijo nekoliko večjo pripadnost društvu in tisti, ki za dobrobit članov žrtvujejo svoj prosti čas.

 

 MARJANA LAVRIN – VODJA AKTIVA ŽENA

mt_ignoreMarjana uspešno nadaljuje delo referentke ženskih dejavnosti, ki ga je nekaj let uspešno vodila že Ana Pavšek. Pod vodstvom Marjane so članice aktiva tudi naprej tako aktivne in dejavne. Kar lepo število se jih namreč dvakrat na mesec zbere v prostorih društva, kjer pregledajo in ocenjujejo izdelke, ki so jih med tem časom izdelale doma. Prav lepi so ti različni in številni izdelki. Nekateri so že prave umetnine in prav neverjetno je koliko neodkritih talentov se skriva med njimi.
Seveda se na teh druženjih porajajo številne ideje in snujejo vsemogoči načrti. Svoje izdelke razstavljajo ob različnih predstavitvah društva, izdelavo raznovrstnih izdelkov pa demonstrirajo tudi na šolah, ko se učencem društvo predstavlja s programom "Različnost je zakon!" Ob tem pa je najbolj pomembno, da je zaživel tisti del naših članic, ki drugače veliko časa preživi doma.

 

TEREZA VRHUNC - VODJA IN MENTOR PROSTOVOLJCEV

mt_ignoreTereza Vrhunc usklajuje delo prostovoljcev in uporabnikov njihovih uslug. Ima vlogo mentorja, saj je delo, ki ga prostovoljci opravljajo doma pri naših članih nekoliko drugačno. V našem društvu vsako leto sodeluje okrog deset mladih prostovoljcev, ki dajejo svoj čas, sposobnosti in znanje našim uporabnikom. Njihovo delo je obojestransko pomembno in dragoceno. Naši člani koristijo njihovo brezplačno pomoč, prostovoljci pa od nas dobijo dragocene izkušnje iz dela in življenja paraplegikov in tetraplegikov. To je za njih vsekakor bogata življenjska izkušnja. Na vsakoletnem taboru v Domu paraplegikov v Semiču se srečujemo tudi s tujimi prostovoljci.
In kdo je prostovoljec? Prostovoljec je nesebičen človek, ki se zna vživeti v sočloveka. Je točen in zanesljiv, prilagaja se situacijam. Ve, da je odgovoren do uporabnika, spoštuje zasebnost, zato je njegova vrlina molčečnost. Zna poslušati, je prijazen in potrpežljiv.

 

EVA PAHOVNIK – VODJA ŠPORTA

mt_ignoreEva Pahovnik, vodja programov, je vlogo vodje športne dejavnosti v februarju 2022 prevzela od Roberta Žerovnika. Robert je šport pri društva uspešno vodil vrsto let. Hvala! Šport in rekreacija sta za ohranjevanje zdravja in vzdrževanje psihofizične kondicije izredno pomembna. Nedvomno drži podatek, da tisti paraplegiki in tetraplegiki, ki se ukvarjajo s športom ali se redno rekreirajo, živijo daljše in kvalitetnnejše življenje. Zato v društvu želimo čim večjemu številu članov omogočiti organizirano športno rekreativno vadbo. Paraplegiki in tetraplegiki tekmujemo v atletiki, košarki, kegljanju, tenisu, namiznem tenisu, streljanju, plavanju, curlingu, bocci, parakolesarjenju športnem ribolovu in šahu. Iz množičnosti pa se razvije tudi vrhunski šport. Zato imamo v svojih vrstah tudi vrhunske športnike, ki tekmujejo na največjih mednarodnih in svetovnih prvenstvih ter paraolimpijskih igrah. Športniki našega društva so na paraolimpijskih igrah do sedaj osvojili eno zlato in pet bronastih kolajn.

 

 JANKO ZUPAN - VODJA FINANČNO MATERIALNEGA POSLOVANJA

mt_ignoreJanko Zupan na društvu opravlja dela finančno materialnega poslovanja, kar med drugim vsebuje plačila preko TRR, izdajanje e-računov in v skladu z veljavno zakonodajo vodenje razne dokumentacije finančnega poslovanja.

 

 

 

JOŽE GLOBOKAR - UREDNIK SPLETNE STRANI

mt_ignoreSodobni čas zahteva tudi predstavitev na svetovnem spletu, ki se širi s "svetlobno" hitrostjo (žal, tudi po negativni plati.) No, tudi naše društvo ima svojo spletno stran, ki predstavlja celostno dejavnost organizacije.
Prav gotovo je dobra in redno ažurirana spletna stran ogledalo tistega, ki ga stran predstavlja. Pri komunikacijah in sodelovanju v različnih aktivnostih partnerji namreč informacijo najprej poiščejo prav na spletni strani. Naša spletna stran ima bogato vsebino, ki je popestrena z aktualnimi fotografijami. Njena največja vrednost pa so številne novice, ki jih ažurno objavljamo na portalu. Na leto jih objavimo več kot 120 z več kot 300 fotografijami. Zanimiva je tudi fotogalerija, ki je ob koncu leta 2014 imela 322 albumov z več kot 13.000 fotografijami in skoraj poldrugim milijonom ogledov.
Urednik skrbi, da ima spletna stran društva kar največ informacij in da je redno ažurirana in urejena.

 

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook