VELO-CITY 2022 – KOLESARSKI FESTIVAL
V sredo, 15. junija, bomo sodelovali na kolesarskem festivalu, ki bo potekal na Kongresnem trgu. Predstavili se bomo s stojnico, naši obiskovalci se bodo lahko preizkusili z vožnjo čez poligon, si ogledali kako delujejo priklopniki ter opazovali našega člana pri slikanju z usti.
Na festivalu bomo prisotni od desetih dopoldan pa vse do zaključka s kolesarsko parado, ki je predvidena ob 19:30. Vsi člani, svojci in prijatelji ste vljudno vabljeni, da nas obiščete. Obeta se nam pester dan, saj bo prisotnih veliko zanimivih izvajalcev.

PREVENTIVNI PREGLED
V torek, 21. junija, bo na sedežu društva organizirano brezplačno merjenje holesterola, sladkorja in krvnega tlaka. Preventivni pregledi se bodo pričeli ob 14. uri, izvajali pa jih bosta dr. med. Marijana Žen Jurančič in medicinska sestra Branka Vipavec. Ker smo člani zaradi poškodb hrbtenjače nagnjeni tudi k pridruženim boleznim, verjamemo, da udeležba nikomur ne bo škodila. Prosimo, da se prijavite čim prej, najkasneje do srede 15. junija, da lahko izdelamo urnik meritev in organiziramo prevoz s kombijem. Ob prijavi javite tudi morebitno potrebo po prevozu s kombijem.

KOPALNI KOMBI
Sporočamo, da bo od 22. junija naprej enkrat tedensko, običajno ob četrtkih, organiziran kombi prevoz iz Ljubljane na kopanje v Pacug. V domu lahko naročite tudi kosilo. Prijavite se na društvo vsaj dva dneva pred odhodom. Pomoč asistentov ali spremljevalcev ni zagotovljena. Kombi bo iz oddaljenih krajev izmenjaje vozil na 14 dni, pod pogojem prijave najmanj 4-ih članov. Vedno pa lahko pridete na zbirno mesto v Ljubljano. Kopalni kombi odpade, če bodo prijavljeni manj kot 4-je člani. Uporabniki prispevajo 10 €.
RAZISKOVANJE MARIBORA S PRIKLOPNIKI
Konec junija organiziramo izlet s priklopniki; datum sporočimo naknadno. Zbrali se bomo ob 10. uri pred lekarno Soča, od koder se bomo s kombijem odpeljali v Maribor. Predsednik DP Podravja Boris Klep nam bo pomagal raziskovati okolico drugega največjega mesta v Sloveniji. Po treh urah pohajkovanja si bomo privoščili kosilo in se počasi odpravili nazaj proti Ljubljani, kjer bomo predvideno ob 18. uri.

DRUŠTVENI PREIZKUS
V sredo, 22. junija, prirejamo društveni preizkus veščin v kegljanju, šahu, streljanju, pikadu in namiznem tenisu. Preizkus bo potekal v športnih prostorih na Malenškovi 1 v Ljubljani, s pričetkom ob 10. uri. Najboljši udeleženci bodo prejeli medalje. Zaključek s kosilom je predviden ob 14. uri. Prijavite se najkasneje do ponedeljka, 20. junija.

INKONTINENČNI MATERIAL
Še vedno imamo na voljo plenice, katetre in urinal kondome. V kolikor kaj od tega potrebujete, pokličite na društvo za več informacij.

POMOČ STAREJŠIM IN INVALIDOM NA DOMU
S februarjem v okviru javnih del nadaljujemo s storitvami pomoči na domu v Ljubljani in Kamniku. Uporabniki programa ste lahko vsi, ki nimate osebne asistence po ZOA. Izvaja se: pomoč pri gospodinjskih opravilih, čiščenju bivalnih prostorov in pomoč pri delu na vrtu, spremstvo k zdravniku, v trgovino, na rekreacijo ali druge dejavnosti, pomoč pri presedanju ali druženje. Pomoč je brezplačna in je na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro. Pokličite na društvo in se dogovorite za storitev.

PRESOTERAPIJA
Na društvu nudimo strojno limfno masažo - presoterapijo, ki je brezplačna in načeloma poteka ob ponedeljkih in petkih oz. po dogovoru. Presoterapija je zelo priporočljiva pri otekanju nog, v predhodnem dogovoru z vašim osebnim zdravnikom. Dogovorite se za termin.

FIZIOTERAPIJA
Fizioterapija poteka ob sredah od 12. do 16. ure. Cena fizioterapije je še vedno enaka - 30 € za 60 minut. Članom društvo prispeva 8 €, strošek člana je 22 €. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da v istem tednu koristite masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8 €.

MASAŽA
Masaža poteka ob torkih in četrtkih dopoldan. Cena masaže je 21 € za 45 minut. Članom društvo prispeva 8 €, strošek člana je 13 €. Obvezne so predhodne prijave. V primeru, da v istem tednu koristite masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo 8 € prispeva društvo.

SPOROČANJE
Prijave in vprašanja sprejemamo po telefonu: 01/569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali po elektronski pošti: lj.paraplegik@guest.arnes.si.

92039456