Obveščamo vas, da potekajo na društvu aktivnosti »v živo«, skladno z ukrepi in navodili Vlade RS in NIJZ. Lahko koristite prevoze s kombijem, masaže, fizioterapijo, presoterapijo, rekreacijo. Veliko aktivnosti pa se je preselilo na spletno platformo Zoom. Društvo je odprto vsak dan od 8.00 do 16.00, v tem času smo dosegljivi tudi po telefonu. Za več informacij pokličite na društvo.
Aktivnosti »v živo« se udeležite le, če ste zdravi in se držite navodil, ki so izobešena na društvu.

Kopalni dnevi v Pacugu
Sporočamo, da bo od 14. junija naprej 1x tedensko, običajno ob četrtkih, organiziran kombi prevoz iz Ljubljane na kopanje v Pacug. Prijavite se na društvo vsaj dva dni pred odhodom. Kosilo bo financiralo društvo enkrat mesečno vsem članom, ki plačajo participacijo 10€ za prevoz. Pomoč asistentk ali spremljevalcev ni zagotovljena. Kombi bo iz oddaljenih krajev izmenjaje vozil enkrat tedensko na 14 dni (en teden bo na vrsti Kočevje, drugi teden pa Zagorje), in to le če bodo prijavljeni najmanj štirje člani. Vedno pa lahko pridete na zbirno mesto v Ljubljani.
Gremo na morje!

INKONTINENČNI MATERIAL
Na zalogi imamo še nekaj ženskih in moških plenic, urinal kondomov ter zbiralnikov za seč. Če karkoli od tega potrebujete, vam je vse od omenjenega na voljo.
Kdor prej pride, prej melje! J

PUZZLE
Ali radi sestavljate puzzle? Na društvu imamo nekaj škatel sestavljank, ki čakajo da bodo sestavljene. Motivi so od znanih umetnikov kot je npr. Claude Monet –» Makovo polje« ali Vincent van Gogh – »Sončnice« itn. Ko jih boste sestavili, jih bomo dali v okvir, vse sestavljanke pa si boste lahko ogledali na razstavi, ki bo septembra v Ljubljani.
Sestavljajte z nami!

ČLANARINA
Pozivamo vse, ki ste pozabili plačati članarino, da to naredite čim prej. Določili smo jo na Občnem zboru in znaša 15 €. Hvala za sodelovanje!

Masaža
V prostorih društva ob torkih in četrtkih tudi junija in sredine julija poteka za člane in njihove svojce klasična masaža, ki jo izvaja maser Tadej. Cena masaže, ki traja 45 minut, je 21€. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 13€.
Sprostite svoje mišice!

Fizioterapija
V prostorih društva vsako sredo poteka fizioterapija, katero izvaja izkušena fizioterapevtka Maja. Cena fizioterapije znaša 30€ za 60 minut. Za člane in članice društvo prispeva 8€, član-ica pa 22€. Obvezne so predhodne prijave. (V primeru, da v istem tednu koristite in masažo in fizioterapijo, poravnate eno storitev v celoti, za drugo pa društvo prispeva 8€).
Bodite razgibani!

Presoterapija
Še vedno poteka  program presoterapije, ki je brezplačen. Dogovorite se za termine.
Lažjih nog naokrog!

TRIAŽNA UROLOŠKA AMBULANTA
Triažna urološka ambulanta v UKC je na voljo vsem članom vseh pokrajinskih društev paraplegikov. Potrebno je predhodno naročilo na tel. št.: 01/522-35-19. Obvezno je potrebno povedati, da se prijavljate preko Zveze paraplegikov Slovenije. V primeru težav ali strahu pred dolgo čakalno dobo, jih pokličite takoj. Več informacij je na spletni strani Zveze paraplegikov: www.zveza-paraplegikov.si.
Poskrbite za svoje zdravje!

OSEBNA ASISTENCA
Naše društvo je izvajalec osebne asistence po Zakonu o osebni asistenci, zato lahko koristite osebno asistenco na našem društvu, kjer . Lahko  nas pokličete in se dogovorite za sestanek.
Zaživi bolj samostojno!

SPOROČANJE
Svoje prijave in vprašanja lahko sporočite po telefonu na številko 01/ 569 11 23, 041/649 806, 051/649 806 vsak delavnik med 10. in 14. uro ali pošljete po elektronski pošti na dlj.paraplegik@guest.arnes.si.

92039456