TRADICIONALNO PREDNOVOLETNO SREČANJE

Novice Foto

Leto se izteka, stari časi se počasi vračajo, z njimi pa tudi naše vsakoletno prednovoletno srečanje v Hotelu Grosuplje.

Tokrat smo se 18. decembra 2022 kar v lepem številu zbrali v našem priljubljenem gostišču. Skupaj s člani, nekaterimi svojci, sodelavci in prijatelji, smo se poslovili od leta, ki se počasi izteka in nazdravili novemu, ki že trka na duri. Na društvu so se resnično potrudili in nam pripravili lepo zabavno popoldne, ki se je ob presenečenjih prevesilo v večerne ure.
Kot se spodobi nam je po slovesnem novoletnem kosilu in rujni kapljici, vse dobro v novem letu zaželela predsednica društva Mirjam Kanalec, prav tako kot vsako leto pa se ji je z najlepšimi željami pridružil tudi ljubljanski župan Zoran Janković.
Sledil je razvedrilni program z eminentnimi gosti, ki ga je povezoval naš član in stand up komik Aleš Sečnik.
Kdor ne pozna vrhunskega stand up komika Admirja Baltića iz satirične TV oddaje »Kaj dogaja,« ga je tokrat spoznal v živo v našem razvedrilnem programu. Mojster komedije se res znajde v vsakem trenutku. Res nas je nasmejal.
S pesmimi z bogatega repertoarja je vse že drugič razvajala enkratna Alenka Godec. Kamorkoli pride navduši s svojo pozitivnostjo, optimizmom, nalezljivo dobro voljo in kristalnim glasom. Ob poslušanju nekaterih že zimzelenih pesmi, nihče ni ostal ravnodušen. Slišali smo – »Vedel sem da danes bo en srečen dan, Orion, Zlata ladjica, Vozi nas vlak v daljave…«
Popoldne se je nagnilo v večer, zunaj so se prižgale novoletne lučke in na sceno so stopili Trubači. Zmagovalci Guče pravijo: »Če se muzika ne igra iz srca, potem to ni muzika!« No, Trubači so res nekaj posebnega. Ko se pod taktirko velikega bobna oglasijo njihova trobila, nastane nekakšno posebno vzdušje.
Seveda pa si srečanja ne moremo zamisliti brez bogatega srečelova. Vredne nagrade so kar vabile k nakupu srečk, ki so prav vse zadele. Glavne nagrade so prispevali: Zveza paraplegikov Slovenije – štiri krat nočitev z vstopnicami v bazen v hišicah Čatež, Dom paraplegikov Pacug – ena nočitev z zajtrkom, Nevrorehabilitacijski center Itero – pet terapevtskih obravnav, Zdravilišče Radenci – vikend paket za eno osebo.
Po razvedrilnem programu smo se zadržali v prijetnem druženju in zaplesali v glasbenih ritmih ki jih je za vsak okus vrtel DJ Slavko.
Razvedrilni program je s sodelavci pripravila Eva Pahovnik, pri prevozu članov pa so poleg voznikov društva Andreja in Milanka sodelovali še Matija iz Društva distrofikov, Milan iz Društva multiple skleroze, Simon iz Društva Dolenjske, Bele krajine in Posavja ter Ciril iz Društva Jugozahodne Štajerske – hvala.

Foto galerije