TEŽKO PRIČAKOVANO PUSTOVANJE

Novice Foto

Pa smo ga le dočakali! Težko pričakovan in najbolj pisano obarvan ljudski praznik – pustovanje. Hkrati pa še težje pričakovano sproščanje ukrepov koronavirusa, ki so nas pestili in omejevali dve leti. Saj kar težko verjamemo, da je teh nadležnih ukrepov in negotovosti resnično konec in da bomo lahko končno zadihali s polnimi pljuči.

In tako smo se na pustni torek 1. marca 2022, ko naj bi Pust pregnal zimo in ko naj bi v deželo prišla pomlad, polnoštevilno zbrali v Gostilni Zajčja Dobrava. Torej na jasi sredi gozda v krajinskem parku na obrobju mesta.
Kar težko je bilo pričarati veselo razpoloženje po tako dolgem času, toda tu je bil DJ Devil on the wheels, ki je kmalu poskrbel, da so se pričakovanja uresničila. Seveda pa na pustni torek ne sme manjkati mastnih pustnih krofov, ki so nam jih pripravili v priznani gostilni in poskrbeli, da smo se pri njih dobro počutili.

Tako kot se za pustovanje spodobi smo v veselem popoldnevu pripravili tudi tekmovanje za najboljše »pustne šeme«. Pustna komisija – Nino Batagelj (viking), Nina Černe (vila metuljčica) in Eva Pahovnik (zelena gozdna vila), ki je tudi vodila zabavni program, je imela kar veliko dela, da je med več kot dvajsetimi bolj ali manj posrečenimi šemami izbrala tri najboljše, ki so prejele bogate nagrade. Prvo nagrado – dve nočitvi za dve osebi s kopalnimi kartami v hišici v Čatežu sta dobila Matic Kunilo in njegova babica Lavanda, drugo nagrado – dve nočitvi z zajtrkom za dve osebi v Domu paraplegikov Pacug je dobila poštarica Ana Feržan, tretjo nagrado – vrečko presenečenja je dobila žirafa za katero se je skrivala Zehida Kukavica. Prvi dve nagradi je prispevala Zveza paraplegikov Slovenije, nagrade je prejelo še pet najboljših mask.
Veselo pustno rajanje smo zaključili z optimizmom in plesom ter željo, da bi naše in društvene aktivnosti v prihodnje zaživele brez omejevanja.

Foto galerije