ČLANICE AKTIVA ŽENA DELAVNE V SEMIČU

Novice Foto

Naše društvo ima Dom paraplegikov v Semiču v drugi polovici maja že kar nekaj let v »zakupu.« Letos so v sicer idilični Beli krajini počitnikovali tisti naši člani, ki so jim dali naziv »socialno izključeni« oz. tisti, ki si letovanje nekoliko težje privoščijo.

Toda letošnjega »martinčkanja« na majskem sončku, je bilo bore malo. In nič bolje se ni godilo našim članicam Aktiva žena. No, so pa bile zato toliko bolj delavne in ustvarjalne.
Dneve, ki so jih od 24. do 31. maja preživele v Semiču so izkoristile predvsem za klekljanje in izdelovanje novoletnih voščilnic ter izmenjavo različnih izkušenj. Vmes pa, saj veste, ko je pokukalo sonce malo sprehodov po stezicah učnega vrta ob domu in lepi okolici ter prijetno kramljanje. Kar dvakrat pa jih je obiskala Anica Radej DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja. Anica je prava mojstrica izdelovanja najrazličnejših čestitk za različne priložnosti in z različnimi materiali. Zato ni čudno, da jih je kar nekoliko »zastrupila.« Seveda so hitro izkoristile priložnost in od gostje počrpale čim več znanja in nasvetov. Anica jim je za nameček podarila še veliko šablon z motivi za čestitke. Naše članice bodo za potrebe društva naredile kakšnih 200 unikatnih novoletnih voščilnic. V Semiču so jih že več kot 50. Začetek je torej obetaven.

Foto galerije