Naša ekipa ni bila najboljšaNa kegljišču v Radencih je 22. novembra 2022 potekal prvi krog kegljaške lige Zveze paraplegikov Slovenije in 29. tradicionalni Magdičev memorial v kegljanju. Udeležilo se ga je 30 kegljačev in kegljačic iz sedmih iz pokrajinski društev Zveze. Tekmovanje je pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.
Tekmovalci so se pomerili v ekipni, posamični, ženski, moški, v konkurenci veteranov in tetraplegikov.
Ekipne uvrstitve:
Prvo mesto je z največ podrtimi keglji osvojila ekipa DP Maribor (1.603), druga je bila DP Novo mesto (1.535), tretja DP Celje (1.412), četrta DP Koroške (1.365), peta DP Murska Sobota (1.304), šesta naša DP Ljubljana (1.237), sedma pa DP Koper (1.140).
Posamične uvrstitve:
V najštevilčnejši in najmočnejši moški konkurenci je slavil Tone Kanc DP-NM (475), na drugo mesto se je zavihtel Miran Jernejšek DP-MB (446), na tretje pa Roman Hrženjak DP-CE (431).
Med ženskami je največ kegljev podrla Martina Glavič DP-MB (370), druga je bila naša kegljačica Senka Ivaniševič (355), tretja pa Marija Kerec DP-MB (347).
Tetraplegiki:
V težje gibalno ovirani konkurenci je z največ podrtimi keglji zmagal Damjan Hovnik DP-KO (319), drugi je bil Franc Baum DP-MS (277), tretji pa Anton Vrbnjak DP-MS (273).
Veterani:
V konkurenci veteranov je pri podiranju kegljev imel najbolj natančno roko Ludvik Škraban DP-MS (418), drugi je bil Franc Pinter DP-MB (384), tretji pa Boško Božič DP-KP (377).
Po končanem tekmovanju je sladila razglasitev rezultatov ter podelitev medalj in pokalov najboljšim. Podelitev je vodil športni referent društva Franc Borovnjak.

92039456