Kraljevska igra v društvenih prostorihV društvenih prostorih smo 10. novembra 2022 obudili igranje kraljevske igre. V današnjem času nam sodobna tehnologija omogoča igranje šaha v vsakem trenutku, a situacija je popolnoma drugačna, če igra poteka v živo. Člani ste lepo vabljeni, da se nam vsak drugi četrtek pridružite na društvu. Dodamo naj, da imamo v naših vrstah najboljšega šahista med slovenskimi paraplegiki in tetraplegiki. To je mojstrski kandidat Edo Planinc, ki pa je zaradi trenutnih zdravstvenih težav žal, odsoten.
Šah je zelo popularna igra po vsem svetu, izboljšuje koncentracijo, logično mišljenje in spomin. Šahisti so odlični strategi in misleci in ti dve lastnosti imata nenadomestljivo vlogo v človeški kulturi. Sam nastanek šaha je še vedno zavit v skrivnost, a začetek sega daleč nazaj v človeško zgodovino.

92039456