Mirjam Kanalec (pra z leve) tudi odpredsednica ESCIF-aKonec maja je v slovaškem mestecu Šamorin potekal letni kongres Evropske zveze paraplegikov ESCIF, kjer so na redni skupščini med drugim izvolili tudi novo članico upravnega odbora, Lucy Robinson iz Anglije. Nuuttiju Hiltunenu iz Finske je namreč potekel štiriletni mandat, bil pa je tudi podpredsednik ESCIF-a. Zato je bilo treba imenovati tudi novega podpredsednika oziroma podpredsednico. Zaradi bolezni predsednika Stefana Opresnika Jorleva je namreč ta funkcija še bolj pomembna, da lahko delovanje zveze poteka nemoteno.
Skladno s statutom je za imenovanja posameznih funkcij "boarda" pristojen upravni odbor ESCIF-a, ki je že na naslednji seji za podpredsednico soglasno potrdil Mirjam Kanalec iz Slovenije, za blagajničarko pa Lucy Robinson. Čestitamo!

Evropska zveza spinalno poškodovanih - ESCIF - European spinal cord injury federation je bila ustanovljena v švicarskem mestu Nottwil 31. marca 2006. ESCIF je mednarodna organizacija, v katero so vključene evropske nacionalne organizacije, ki združujejo osebe s poškodbo hrbtenjače. Glavni namen evropskega združenja paraplegikov in tetraplegikov je izboljšanje kvalitete življenja oseb s poškodbo hrbtenjače, ki živijo na območju Evrope. Več o ESCIF-u lahko preberete na spletni strani Zveze paraplegikov Slovenije

92039456