Različnost je zakon na OŠ 8 talcevPredstavitev dejavnosti društvaTokrat, 20. junija 2022, smo bili ponovno vabljeni na OŠ 8 talcev Logatec, kjer smo učencem predstavili projekt Različnost je zakon. Predavanj so se udeležili vsi štirje sedmi razredi. Rok Bratovž in Slavko Krajnc sta jim predstavila poškodbe hrbtenjače, vzroke za nastanek, posledice, ki jih prinesejo, ter vpliv na posameznika, družino in prijatelje. Delila sta svoji osebni zgodbi. Ker sta se oba poškodovala v prometu, sta poudarek dala na varnost v prometu, uporabo čelade in ne uporabo mobilnega telefona. Predstavila sta jim tudi dejavnost in socialne programe Društva, ter delo in življenje članov. Zaradi prihajajočih poletnih počitnic pa sta opozorila na previdnost pri skokih v vodo. Učencev sta se posebej dotaknili njuni življenjski zgodbi, zato sta jima postavila tudi številna vprašanja. Razvil se je zanimiv razgovor.
Projekt sofinancira Javna agencija za varnost prometa.

92039456