Državno prvenstvo v curlinguV Ledeni dvoran v Zalogu je 9. maja 2022 potekalo državno prvenstvo v curlingu na vozičkih. Prvenstvo je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paralimpijski komite, izvedlo pa Curling klub Zalog.
Na ledeni ploskvi so tekmovale štiri ekipe – DP Ljubljana1 (Jože Klemen, Robert Žerovnik, Žiga Bajde, Andor Palkovič), DP Ljubljana2 (Mojca Burgar, Jana Ferjan, Jože Berčon, Matej Brajkovič), DP Ljubljana3 (Borut Sever, Gregor Gračner, Anton Bavec, Boštjan Ceglar) in Basket (Jovita Jeglič, Gašper Černilec, Grega Bulovec, Anton Zakrajšek).
Ekipe so najprej igrale po dve polfinalni srečanji, najboljši dve pa sta se uvrstile v finale. Tako sta se v velikem finalu srečali ekipi DP Ljubljana1 in Basket, v katerem je zmagala DP Ljubljana1.
Končni vrstni red:
1. DP Ljubljana1