Nino Batagelj med prejemniki priznanjLjubljanski župan Zoran Janković je na slovesni seji mestnega sveta ob 9. maju, prazniku Ljubljane, podelil nagrade in plakete izjemnim posameznicam, posameznikom in organizacijam, ki so zaslužni za razvoj in dobrobit mesta Ljubljana. Naziva častni meščan in častna meščanka sta letos prejela Renata Salecl in Jurij Souček, plakete prestolnice pa so prejeli: naš član Nino Batagelj, duhovnik Bogdan Rus, Bojan Hajdinjak, Slovensko mladinsko gledališče, gledališka skupina BEŠTEKteater, glasbena skupina Noctiferia in Mladinski dom Jarše.
Namen prometnih pravil je varnost vseh udeležencev v prometu. »Mladim je to najlažje pojasniti z izkušnjami iz prve roke, zato Mestno redarstvo, Zavod Vozim in Nino Batagelj že nekaj let sodelujejo v preventivnem programu, s katerim prek družbenih omrežij, kratkih video predstavitev in delavnic za srednješolce poudarjajo pomen spoštovanja prometnih predpisov.« Nino za premikanje uporablja invalidski voziček, »zato ima njegova beseda o varni udeležbi vseh skupin v prometu res težo. Vedno je pripravljen sodelovati v takšnih pobudah, saj verjame v pozitivne učinke dialoga z mladimi. Vsaka takšna akcija ozaveščanja veliko pripomore k večji varnosti v mestnem prometu, morda pa celo ohrani tudi kakšno življenje« še so zapisali v obrazložitvi.

 

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook