Sedmo Klobasarjenje po slovenski IstriParakolesarji so na letošnjem, že sedmem »Klobasarjenju,« 30. maja 2021 kolesarili po slovenski Istri. Tokrat so se pridružili vseslovenski akciji Kolesarimo skupaj, ki ima tudi humanitarni namen, saj bodo sredstva zbrana preko SMS donacij namenili predvsem mlajšim z gibalnimi ovirami in tistim s poškodbami hrbtenjače. V tej akciji kolesarji lahko vozijo po različnih trasah, zato so nekateri naši parakolesarji vozili na trasi Izola, letališče Portorož in nazaj. Pri organizaciji je sodelovalo tudi Društvo paraplegikov Istre in Krasa in fundacija Neurotrust.
Vsi kolesarji so se na pot podali izpred restavracije Emonec nasproti društvenih prostorov. Parakolesarji s priklopniki in otroci so krenili po lažji trasi do Izole in nazaj z možnostjo podaljšanja po znani kolesarki poti Parencana. Bolje kondicijsko pripravljeni pa so se odločili za zahtevnejšo, 49 km dolgo pot z 800 metrov višinske razlike, ki jih je vodila iz Kopra do Izole, Babičev, Boršta v Prade in nazaj.
Po končanih vožnjah je sledilo druženje z okrepčilom. Udeležencem akcije - Kolesarimo skupaj - je tudi vreme služilo tako, da so doživeli lep športno družabni dogodek na obali. Ob tem pa šteje tudi dobrodelnost.

92039456