V tekmi s celjsko ekipoV košarkarski ligi Zveze paraplegikov Slovenije v letošnji sezoni nastopajo ekipe iz štirih lokalnih društev: DP Maribor, združena ekipa DP Kranj-DP Novo mesto, DP Celje Thermana in naša ekipa DP Ljubljana Mercator. Pokrovitelj lige je trgovina z medicinskimi pripomočki Bauerfeind d.o.o.
Drugi krog je 29. maja 2021 v Športni dvorani Sodražica pripravilo naše društvo.
Uvodno tekmo drugega kroga sta odigrali naša ekipa DP Ljubljana Mercator in DP Kranj-DP Novo mesto. Boljša je bila združena ekipa, ki je naše moštvo nadigrala z rezultatom 79:37.
Toni Zakrajšek in Jože BerčonEkipa našega društva se je že v naslednji tekmi pomerila z DP Celje Thermana in tudi v tej tekmi morala priznati premoč mlajšim igralcem (34:78).
V zadnji tekmi sta se pod koši srečali DP Kranj-DP Novo mesto in DP Maribor. V vseh elementih igre je bila boljša gorenjsko dolenjska naveza, ki je tekmo suvereno dobila z rezultatom 68:36.
Najboljši strelci po drugem krogu: Milan Slapničar (76) DP Kranj-DP Novo mesto,  Danilo Kamenik (71) DP Maribor, David Škorjanc (64) DP Celje Thermana.
Tekme sta spremljala delegat lige je Milan Lukan in vodja športa Gregor Gračner, sodila pa Mitja Dečman in Milenko Džurič.

Lestvica po drugem krogu, ko so ekipe odigrale po tri tekme
1. DP Kranj-DP Novo mesto;
2. DP Maribor;
2. DP Celje Thermana;
4. DP Ljubljana Mercator.

92039456