V ozadju naš atlet Štefan GlavanRezultati - Na celjskem stadionu Kladivar je 28. maja 2021 potekalo drugo kolo ekipne atletske lige, ki ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Po dveh krogih so atleti našega društva v zlati sredini.
Pred pričetkom tekmovanja je bila krajša slovesnost na kateri sta Vladimir Ljubek (podžupan Mestne občine Celje) in Igor Topole (podpredsednik Športne Zveze Celje) podelila športna priznanja Športne zveze Celja za leto 2020. Za športne dosežke so jih prejeli športniki Društva paraplegikov jugozahodne Štajerske.
Prisotne sta nagovorila tudi predsednik Društva Matej Lednik in športni referent na Zvezi Gregor Gračner, ki je povedal, da bo na paralimpijskih igrah v Tokiu Slovenijo zastopal trenutno najboljši atlet Henrik Plank.
V zelo dobrih vremenskih razmerah se je zbralo 33 tekmovalcev iz petih pokrajinskih društev, ki so nastopili v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov).
Najboljši rezultat drugega kola je dosegel.Henrik Plank  in sicer v metu kopja, kjer je za daljavo 14,72 m prejel 792,25 točk. Zelo dober je bil tudi v metu diska..
Za nemoten potek tekmovanja je skrbela sodniška služba iz Atletskega kluba Kladivar pod vodstvom Vladimirja Žirovca.

REZULTATI DRUGEGA KOLA:
1. DP jugozahodne Štajerske       (4.801,53)
2. DP Koroške                                 (3.696,76)
3. DP ljubljanske pokrajine          (3.379,16)
4. DP Prekmurja in Prlekije           (2.888,47)
5. DP Severne Primorske              (1.652,00)

SKUPNA UVRSTITEV:
1. DP jugozahodne Štajerske       (9.150,43) – razlika (0,00)
2. DP Koroške                                 (7.766,45) – razlika (1.383,98)
3. DP ljubljanske pokrajine           (6.740,35) – razlika (2.410,08)
4. DP Prekmurja in Prlekije           (5.374,39) – razlika (3.776,04)
5. DP Severne Primorske              (1.652,00) – razlika (7.498,43)
Tretje kolo bo 11. junija 2021 pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije.

92039456