V maju se vsako leto zberejo v SemičuČlanice Ženske sekcije pri Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine se enkrat tedensko sestajajo v društvenih prostorih, kjer snujejo različne aktivnosti in izdelujejo raznovrstne unikatne izdelke. Vsako leto pa je zadnji majski teden v Domu paraplegikov v Semiču že nekako po tradiciji rezerviran za njihove aktivnosti v tem prelepem belokranjskem kotičku.
Izdelale so kar nekaj lepih voščilnicLetos so se z društvenim kombijem in vsemi potrebnimi pripomočki v Semič podale 24. maja, po petih dneh, polnih doživetij in novih izkušenj, pa se 28. maja 2021 vrnile na svoje domove. V tem času so imele delavnico izdelovanja čestitk in literarno delavnico s prebiranjem najlepših ljubezenskih pesmi Ferija Lainščka.

Preizkusile so se tudi v kuharskih veščinahLahko bi rekli, da so imele tudi nekakšno kulinarično delavnico, saj so za vse dni skrbno izbrale jedilnik in se preizkusile v kuharskih veščinah.
Vmes so s telovadbo poskrbele za kondicijo, obiskala pa jih je tudi članica dolenjskega društva Irena. Malo so poklepetale in si izmenjale izkušnje o izdelovanju različnih izdelkov. Zadnja leta pa na obisk in pogostitev redno prihaja tudi sosedova muca.

92039456