Naši šahisti so osvojili vsa prva mestaDruštvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je 26. maja 2021 v svojih prostorih pripravilo prvo kolo šahovske lige ZPS - Gradex in 26. memorial Jožeta Radeja.
Šahisti so v društvenih prostorih tekmovali po švicarskem sistemu, sodnikovih navodilih in pravilih FM-FIDE. V sedmih hitropoteznih krogih so šahist za razmišljanje in poteze v posamičnih partijah imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut. Tako kot vsa leta doslej je tekmovala tudi žena pokojnega Jožeta Radeja in s štirimi točkami osvojila osmo mesto.
Rezultati prvega kroga lige ZPS-GRADEX in 26. memoriala
Rezultati ekipno:
Jasmin Sabljakovič je bil prvi v posamični konkurenci
Prvo mesto in pokal Radejevega memoriala je osvojila ekipa DP Ljubljana (15.00), drugo DP Novo mesto (12,5) tretje DP Maribor (12,5), četrto DP Celje (6.0).
Rezultati posamično:
V posamični konkurenci so dominirali šahisti Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine, ki so osvojili vsa prva tri mesta. Prvi je bil Jasmin Sabljakovič (5.5), drugi Ljubiša Gajič (5.0) tretji pa Adam Dmitrovič (4.5). Tekmovanje je brez zapletov vodil arbiter Marko Jurič, drugi krog pa bo pripravilo Društvo paraplegikov Gorenjske.

92039456