Ribiči v drugem krogu ligeCovid-19 je ribolovno sezono kar precej zamaknil, čeprav poteka v naravi in je možnost okužbe zelo majhna. In tako je prvi krog lige pri Zvezi paraplegikov Slovenije in hkrati deseti Peršakov memorial pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije šele 24. maja 2021.
Ob Ribniku Ormož so se zbrali ribiči paraplegiki in tetraplegiki iz sedmih pokrajinskih društev Zveze in se v treh ribolovnih sektorjih pomerili tako v ekipni, kot posamični konkurenci.
Ribnik OrmožPo štiriurnem tekmovanju sta sodnika Vlado Piberčnik in Milan Puntigam stehtala ulov in ribe vrnila v ribnik. Razglasitev rezultatov s podelitvijo pokalov jubilejnega tekmovanja je potekala ob varnostnih ukrepih za zajezitev širjenja koronavirusa.

Ekipne uvrstitve:
V ekipni konkurenci je najboljši rezultat dosegla domača ekipa DP Murska sobota (8-35.755), druga je bila ekipa našega društva DP Ljubljana (10-32.750) tretja pa DP Novo mesto (12-39.130). Četrta je bila ekipa DP Maribor (12-21.650), peta DP Slovenj Gradec (13-20.255), šesta DP Celje (14-30.905), sedma DP Koper (15-15.860)

Deseti Peršakov memorialPosamične uvrstitve:
Prvo mesto in prehodni pokal spominskega tekmovanja je osvojil Gašper Peček DP-NM (24.080), drugi je bil Rudi Centrih DP-CE (23.990), tretji pa Boštjan Javernik DP-SG (8.420).
Drugi krog bo 3. junija 2021 na ribniku Marof pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske.

92039456