Prvi krog kegljaške ligeNaše tradicionalno ligaško tekmovanje in hkrati tekmovanje za pokal Občine Domžale smo zaradi koronavirusa že drugo leto zapored spremenili in prestavili. Tokrat je po urniku športnih tekmovanj Zveze paraplegikov Slovenije prvi krog kegljaške lige ZPS-Dom paraplegikov Pacug 15. maja 2021 pripravilo naše društvo, srečanje pa smo posvetili tudi prazniku Občine Domžale. Na 23. kegljaškem turnirju je prehodni pokal Občine Domžale v trajno last osvojila ekipa DP Novo mesto.
Na šeststeznem kegljišču v Kamniku se je za ekipne in posamične uvrstitve borilo 40 kegljačic in kegljačev iz sedmih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Na voljo so imeli 120 lučajev – 60 na polno in 60 na čiščenje, pomerili pa so se v moški in ženski konkurenci ter v združeni konkurenci tetraplegikov in veteranov. Rezultati so šteli tako za uvrstitve v prvem krogu lige kot za uvrstitve za pokal Občine Domžale. Za pravilni potek tekmovanja in izračun rezultatov sta skrbela sodnika Franci Grubar in Ljuba Babnik.

Ekipne uvrstitve
Prvo mesto v prvem krogu in s tem tudi prehodni pokal občine je s 1.596 podrtimi keglji ponovno osvojila ekipa DP Novo mesto, druga je bila ekipa našega društva (1.576), tretja DP Maribor (1.530), četrta DP Celje (1.508), peta DP Nova Gorica (1.076), šesta DP Murska Sobota (811), sedma pa DP Istre in Krasa (769)

Posamične uvrstitve
Najboljši kegljač Viktor Rupnik
V najmočnejši moški konkurenci je največ kegljev podrl kegljač našega društva Viktor Rupnik (474), na drugo mesto se je zavihtel Tone Kanc – NM (465), na tretje pa Miran Jernejšek - MB (450).
Že vrsto let najboljša Senka IvaniševičMed kegljačicami je slavila naša tekmovalka Senka Ivaniševič (387), drugo mesto je osvojila Martina Glavič – NM (379), tretje pa ponovno naša kegljačica Majda Ravnikar (294).
Tekmovanje kegljačev tetraplegikov in veteranov je soorganizator združil v eno skupino. Najboljši je bil Aleš Povše – CE (373), drugo mesto je osvojil Franc Kuhelj - NM (372), tretje pa kegljač našega društva Janez Kokalj (355).
Zaradi danih razmer je tudi razglasitev rezultatov potekala temu primerno. Ekipe so namreč takoj po zaključenem tekmovanju zapustile kegljišče in se po okrepčilu vrnile na svoje domove. Pokale 23. turnirja jim bomo izročili ob naslednjem kegljaškem srečanju, razen našim trem tekmovalcem, ki so počakali do razglasitve rezultatov.
Osvojili smo štiri pokalePo zaključenem tekmovanju je razglasitev potekala v gostilni Kovač na Količevem, kjer se je vsem za sodelovanje zahvalila Cvetka Štirn, v imenu soorganizatorja pa je kegljače in goste nagovorila predsednica društva Mirjam Kanalec. Čestitala je prisotnim kegljačem za dosežene rezultate, se zahvalila Občini Domžale za podporo in zaželela, da bi se to naše tradicionalno tekmovanje za pokal Občine Domžale tudi v prihodnje nadaljevalo. Med drugim se je zahvalila tudi Cvetki Štirn, ki je tudi tokrat imela v rokah vse organizacijske niti in je s svojo »športno ekipo« (hčerka in vnukinji) zaslužna za odlično izvedbo tekmovanja. Ob odsotnosti domžalskega župana je prisotne nagovorila - na vseh turnirjih prisotna častna občanka Občine Domžale - Vera Vojska.
Turnir so poleg glavnega pokrovitelja Občine Domžale in Zavoda za šport Domžale podprli še naslednji donatorji in sponzorji: Klimer Štirn & co d.n.o., avtomehanika Kveder Božidar, Janez Mal, Elektro Verpex d.o.o., MG inštalaterstvo d.o.o. Boštjan Grošelj, Helpy Trzin, Brown Forman Worldwide d.o.o. Ljubljana, Avto GP – Peter Govejšek s.p., G3 Komenda, Freddy SLO, Modum d.o.o. in Maja Kesič.

92039456