Prvi krog košarkarske ligeV športni dvorani Tri Lilije v Laškem so se 9. maja 2021 začela tekmovanja v državni košarkarski ligi Zveze paraplegikov Slovenije. Tekmovanje je pod novim pokroviteljem trgovine z medicinskimi pripomočki Bauerfeind d.o.o. pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. V letošnji sezoni bodo v štirih krogih tekmovale: DP Celje Thermana, DP Maribor, združena ekipa DP Kranj-Novo mesto in ekipa našega društva DP Ljubljana Mercator. Finalno srečanje oz. 30. državno prvenstvo bodo ekipe v organizaciji Zveze ŠIS-SPK odigrale 10. julija 2021. Celotno ligaško tekmovanje pa poteka v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije. Povedla je ekipa DP Maribor.
Novi pokrovitelj ligeTekmovanje sta v prvem krogu odprli: domača ekipa - DP Celje Thermana in DP Maribor. Z rezultatom 49:64 je bila boljša DP Maribor.
V naslednji tekmi sta se pod koše zapeljali - DP Celje Thermana in združena ekipa DP Kranj-Novo mesto. Slavili so igralci združene ekipe, ki so Celjane porazili z 61:40.
Sledila je zadnja tekma prvega kroga med moštvi - DP Ljubljana Mercator in DP Maribor. Naša ekipa je bila boljša le v prvi četrtini (19:12 nato pa je morala priznati premoč mlajšim igralcem mariborske ekipe, ki so tekmo zaključili z rezultatom 71:41.
Najboljši strelci po prvem krogu: Danilo Kamenik (58), Robert Radič (38) oba DP Podravja in Enis Musič (35) DP Celje Thermana Laško.
Tekme sta vodila sodnika Mitja Dečman in Marko Marinovič, delegat lige je Milan Lukan, vodja pa Gregor Gračner. Naslednji krog bodo ekipe odigrale 29. maja.

Lestvica po prvem krogu:
1. DP Maribor;
2. DP Kranj-Novo mesto;
3. DP Celje Thermana;
4. DP Ljubljana Mercator.

92039456