Z novimi člani v društvenih prostorihV društvenih prostorih smo 22. aprila 2021 pripravili sprejem za tri nove člane. V pozdravnem nagovoru jim je predsednica Mirjam Kanalec predstavila društvo, nato pa smo se predstavili in se bolje spoznali. Prisotna je bila tudi podpredsednica in poverjenica ene izmed članic Mojca Burger, ki je tudi kot dolgo zaposlena na društvu novim članom skozi socialne programe predstavila dejavnosti društva: prevoze, interesne dejavnosti in šport. Nazadnje je socialna delavka Nina Černe predstavila še program kompenziranje invalidnosti. Cilj srečanja je, da vsak nov član ugotovi, kaj bi bilo najbolj primerno zanj in kam bi se rad priključil ter da ga spodbudimo k sodelovanju in navdušimo za kakšno novo dejavnost. Predstavitev poslanstva društvaVmes se je članom predstavila tudi strokovna delavka Katja Vipotnik, ki je zdaj redno zaposlena na društvu. Vsak član je dobil tudi Priročnik s pravicami, kjer so naštete pravice, ki jim pripadajo iz področja socialnega in zdravstvenega varstva, ugodnosti, ki jih imajo oz. oprostitve plačil, pa tudi pravice iz pomembnih drugih področij. Po koncu srečanja smo še malo poklepetali in dva člana sta celo ugotovila, da sta bila 'cimra' na Soči za cela dva dni. Seveda sta si izmenjala kontakte, da se bosta še kdaj slišala. Na srečanju smo upoštevali vse aktualne varnostne ukrepe.
Sprejem novih članov je za naše društvo zelo pomemben, saj je to priložnost, da se z njimi spoznamo in ugotovimo, kakšne vrste pomoč potrebujejo in kje jih lahko podpremo. Hkrati spoznajo še druge člane in si ustvarijo novo mrežo poznanstev ter izvejo več o pravicah, ki jih imajo in o tem, kako si lahko ob življenjski spremembi organizirajo in olajšajo življenje.

 

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook