Naša pesnica Darinka SlanovecNaša pesnica Darinka Slanovec je svoj samostojni pesniški prvenec SLED ANGELOV izdala v letu 2003, je soavtorica pesniške zbirke - MOST NA DRUGI BREG (1998) in mednarodno priznana haikujistka, ki je v letu 2012 v samozaložbi izdala tudi zbirko s haikuji – LEŽE V TRAVI.
In prav z novejšimi haikuji z naslovom
Ulične svetilke, se je 9. marca 2021 prestavila na Literarnem nokturnu radia Ars. Haiku je kratka, oz. najkrajša lirska trivrstičnica japonskega izvora z največ sedemnajstimi zlogi (5/7/5). Haiku praviloma izraža konkreten dogodek ali pojav, ki sproža miselni preskok ali razkritje. Darinka je za svoje haikuje prejela že dve prvi in eno tretjo mednarodno nagrado.
Nekaj novejši haikujev, ki jih je v oddaji impretirala igralka Lara Fortuna.

Ah, svetilka
dokler ne zagoriš