Hoja s pomočjo eksoskeletaV mesecu februarju je Simon Kindleysides iz Norfolka v Veliki Britaniji prehodil več kot 112 milj, čeprav je od pasu navzdol popolnoma paraliziran. Kindleysides je že leta 2018 uporabil robotski eksoskelet, oziroma zunanji skelet, da je »pretekel« londonski maraton. Enak zunanji skelet si je nadel tudi tokrat in vsak dan prehodil približno štiri milje kolikor pač zdržijo baterije za napajanje skeleta. Pri tem si je pomagal tudi z berglami za ohranjanje ravnotežja. Ob podvigu je Simon zbral tudi 12.000 funtov za raziskave NHS. Eksoskelet je nosljiva mobilna naprava, ki deluje skupaj z uporabnikom. Zasnovan je tako, da izboljša ali obnovi človeško zmogljivost, vendar vsaka naprava deluje na drugačen način.
Več-IVeč-II

,