Člana našega društva - Adela Kroflič iz Marna in Fehro Halilović iz Šavne peči pri Hrastniku sta po dobrodelni akciji, ki jo je naše društvo pripravilo z Občino Hrastnik, postala veliko bolj samostojna in manj odvisna od tuje pomoči.
Urejena okolica Fehrovega domaFehro si je pri padcu poškodoval hrbtenjačo in postal tetraplegik. Po vrnitvi iz medicinske rehabilitacije je doma naletel na neurejeno okolje z različnimi arhitekturnimi ovirami. S pomočjo Občine Hrastnik je zdaj okolica Fehrovega doma urejena za gibanje z vozičkom.
Klančina Adeli omogoča večjo samostojnostAdela je zaradi bolezni hrbtenjače pristala na invalidskem vozičku in zaradi številnih stopnic že nekaj let ni zapustila svojih bivalnih prostorov stanovanjske hiše. Občina Hrastnik je na našo pobudo izvedla ter financirala dolgo klančino od vhodnih vrat stanovanjske hiše pa vse do ceste. Za boljšo varnost je klančina opremljena z varnostno ograjo.
Stisk roke ob uspeli akcijiObe sanaciji so uporabnikoma v uporabo slovesno izročili: župan Občine Hrastnik Miran Jerič, predsednik Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine Gregor Gračner in društveni socialni poverjenik Marjan Zupanec. To je tako za Adelo kot Fehra prijetno predpraznično darilo in pa posluh občine, ki poskrbi za svoje nemočne občane. Dodamo pa naj, da je znesek 1.020 €, ki je bil zbran za adaptacijo Fehrove okolice, župan poklonil našemu društvu kot prispevek pri odkupu skladiščnih prostorov.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook