Naš najboljši šahist Edo PlanincFOTOGRAFIJE -REZULTATI - Zavod Prizma v Ponikvah je bil 4. decembra 2015 prizorišče odmevnega šahovskega srečanja. Že po tradiciji ga je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo naše društvo, udeležilo pa se ga je 43 šahistk in šahistov iz šestih pokrajinskih društev Zveze, BiH in Zavoda Prizma. Ekipe, ki tekmujejo v slovenski šahovski ligi so se pomerile za ligaške rezultate, vse ekipe in posamezniki pa tudi za pokale občine. Šahisti so tudi osmi turnir posvetili prazniku Občine Dobrepolje in Mednarodnemu dnevu invalidov.

Turnir je s pozdravnim nagovorom Posebnega socialno varstvenega zavoda Prizma odprla direktorica Špela Selan, nato pa se po sodnikovih navodilih in pravilih FM-FIDE pričeli boji na črno belih poljih. Šahistke in šahisti so po švicarskem sistemu odigrali sedem hitropoteznih krogov. Za razmišljanje in poteze v posamičnih partijah so imeli na voljo deset, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa dvanajst minut.
Šahiste vodi Jasmin SabljakovičV ekipnem tekmovanju je prvo mesto in zmagovalni pokal občine osvojila ekipa našega društva (15,5), drugo ekipa DP Celje (14), tretje ekipa Banje Luke (13,5), četrto ekipa gostiteljev Prizma (12,5), peto ekipa Brčko (10,5), šesto ekipa Zenica (10), sedmo ekipa DP Koper (9,5), osmo ekipa DP Maribor (8,5) deveto ekipa DP Murska Sobota (7) deseto pa ekipa DP Novo mesto (6,5).
V posamični ženski konkurenci je pokal za prvo mesto osvojila Nada Marušić (BL-4,5), za drugo Jožica Kerč (DP-CE-4), za tretje pa Bojana Vukotić (BL-4).
Pokal za drugo mesto v največji konkurenciV moški konkurenci šahistov je prvo mesto in pokal osvojil Slobodan Ilić – Brčko (6), na drugo mesto se je zavihtel naš šahist Edo Planinc (6) na tretje pa Halid Bajramović – Zenica (5,5). Naš drugi najboljši šahist Jakob Škantelj je osvojil četrto mesto (5,5), Jasmin Sabljakovič šesto (5), Adam Dmitrovič dvanajsto (4,5), Zlatko Bernašek dvajseto (3,5), Ljubiša Gajič pa sedemintrideseto (2).
Pokale so prejeli tudi najboljši trije šahisti - stanovalci doma – Anton Pirnat, Vinko Klobučarič in Mustafa Ujmić.

Rezultati drugega kroga ligaškega tekmovanja: prva ekipa DP Ljubljana (15,5), druga ekipa DP Celje (14), tretja ekipa DP Koper (9,5), četrta ekipa DP Maribor (8,5), peta ekipa DP Murska Sobota (7), šesta pa ekipa DP Novo mesto (6,5). Mariborska in novomeška ekipa je imela le dva tekmovalca.

Pokal za prvo mesto v ekipnem tekmovanjuOb razglasitvi rezultatov je udeležence turnirja nagovoril športni referent društva Robert Žerovnik. Šahistkam in šahistom je čestital za borbeno igro in dosežene rezultate. Županu Janezu Pavlinu in občini Dobrepolje se je zahvalil za podporo pri organizaciji zdaj že tradicionalnega novoletnega turnirja, za gostoljubje in podporo se je zahvalil tudi Zavodu Prizma, še posebej pa šahistom iz BiH za mednarodno sodelovanje na športnem področju.
Šahiste je nagovoril tudi župan Občine Dobrepolje Janez Pavlin. Ob čestitkah za ekipne in posamične uvrstitve je podelil pokale občine in knjižne nagrade. Med njimi tudi pokale prijateljstva ekipam Banja Luka – Republika Srbska, Zenica – Zeniško Dobojski kanton in Brčko – Distrikt,
Organizacijske niti so bile v rokah Zlatka BernaškaVsem udeležencem turnirja sta se v imenu gostitelja za sodelovanje zahvalili direktorica Špela Selan in Alenna Clara in predstavnikom ekip izročili lična darilca, ki jih na delovnih terapijah izdelujejo oskrbovanci zavoda.
Za odlično pripravljeno novoletno in mednarodno šahovsko srečanje je organizatorju Zlatku Bernašku župan podelil posebno priznanje, tekmovanje pa je brez zapletov vodil arbiter Marko Jurič. Največje šahovsko srečanje pri nas sta podprli Občina Dobrepolje in Zveza paraplegikov Slovenije.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook