Številni nastopajočiV domu na ZaplaniDruštvo animatorjev Norma 7 iz Brij je 6. maja 2012 v prostorih Doma Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov na Zaplani pripravilo enodnevno srečanje, ki so se ga udeležili številni ljubitelji kulturnega ustvarjanja. Zato je bil moto srečanja -  USTVARJAM, SEM ...

Ob prihodu so nas prijazno sprejeli oskrbovanci doma in njihovi spremljevalci, ki jim ob takih priložnostih radi priskočijo na pomoč. Tokrat so s posebnim programom obeležili tudi štiri letnico delovanja doma.

Ustvarjalno srečanje smo začeli s šmarnicami v bližnji cerkvi, nato pa nadaljevali z bogatim kulturnim programom, ki ga je povezovala pesnica našega društva Darinka Slanovec.

Slikarka Polona Kresal - Bizaj je predstavila svojo knjigo »Narava zdravi s hrano,« basni naše članice Urške Nemec so recitirale članice našega Aktiva žena – Alenka Tratnjek, Ana Feržan in Marjana Lavrin, v naslednjih recitalih so sodelovale, Gordana Kitak, Darinka Slanovec in Mihaela M. Tihelj, v nadaljevanju pa Literarno društvo Navdih iz Ljubljane in DCA Ljubljana.

Z glasbeno točko sta se predstavila Nives in Aleksander Frejančič, z likovnimi deli pa slikarke in slikarji iz različnih krajev. Odprli smo tudi razstavi slikark Cvetke Kravos iz Ajdovščine in Polone Kresal – Bizaj iz Ljubljane.

Program EX TEMPORE – Mesec maj na Zaplani, kjer naj bi slikarji ustvarjali v slikoviti okolici doma, smo zaradi slabega vremena morali prestaviti v notranje prostore.

92039456