Številni nastopajočiV domu na ZaplaniDruštvo animatorjev Norma 7 iz Brij je 6. maja 2012 v prostorih Doma Krščanskega bratstva bolnikov in invalidov na Zaplani pripravilo enodnevno srečanje, ki so se ga udeležili številni ljubitelji kulturnega ustvarjanja. Zato je bil moto srečanja -  USTVARJAM, SEM ...

Ob prihodu so nas prijazno sprejeli oskrbovanci doma in njihovi spremljevalci, ki jim ob takih priložnostih radi priskočijo na pomoč. Tokrat so s posebnim programom obeležili tudi štiri letnico delovanja doma.

Ustvarjalno srečanje smo začeli s šmarnicami v bližnji cerkvi, nato pa nadaljevali z bogatim kulturnim programom, ki ga je povezovala pesnica našega društva Darinka Slanovec.

Slikarka Polona Kresal - Bizaj je predstavila svojo knjigo »Narava zdravi s hrano,« basni naše članice Urške Nemec so recitirale članice našega Aktiva žena – Alenka Tratnjek, Ana Feržan in Marjana Lavrin, v naslednjih recitalih so sodelovale, Gordana Kitak, Darinka Slanovec in Mihaela M. Tihelj, v nadaljevanju pa Literarno društvo Navdih iz Ljubljane in DCA Ljubljana.

Z glasbeno točko sta se predstavila Nives in Aleksander Frejančič, z likovnimi deli pa slikarke in slikarji iz različnih krajev. Odprli smo tudi razstavi slikark Cvetke Kravos iz Ajdovščine in Polone Kresal – Bizaj iz Ljubljane.

Program EX TEMPORE – Mesec maj na Zaplani, kjer naj bi slikarji ustvarjali v slikoviti okolici doma, smo zaradi slabega vremena morali prestaviti v notranje prostore.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook