Velika izbira medicinskih pripomočkovOtvoritev lekarneFOTOGRAFIJE - V Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS – Soča so 28. septembra odprli prenovljeno in precej razširjeno lekarno. Razprostira se kar na 600 kvadratnih metrih in ima poleg klasične lekarne tudi demonstracijski prostor, kjer njihovi strokovnjaki svetujejo pri nakupu, izposoji in uporabi medicinskih pripomočkov. Večino dodatnega prostora zavzema celoten asortima medicinskih pripomočkov, sodobno prenovljena in prostorna lekarna pa je seveda prilagojena uporabnikom na invalidskih vozičkih.

Prostorna lekarnaDa bi ponudbo še bolj približali in prevzem zdravil olajšali tudi gibalno oviranim strankam, so lekarno opremili s posebnim zunanjim predalom, ki omogoča sprejem zdravil kar iz avtomobila. Ko voznik zapelje avtomobil do predala, v lekarni dobijo opozorilo, da je zunaj v avtomobilu gibalno oviran voznik. Celotno investicijo, ki je vredna 900.000 €, je kril URI-SOČA.

Olimpijci in paraolimpijcOb otvoritvi so pripravili zanimiv program s predstavitvijo invalidnih in neinvalidnih športnikov in krajšim tekmovanjem v hitrostni vožnji. Sodelovali so: olimpijca Petra Majdič in Peter Kauzer, paraolimpijci Franček Gorazd Tiršek (dobitnik paraolimpijske srebrne kolajne), Franc Pinter, Mateja Pintar in zmagovalci bolnišničnih iger otroškega oddelka v URI-SOČA. Obiskovalci so si lahko brezplačno pomerili sladkor v krvi in se seznanili z različnimi zdravilnimi napitki.

Lekarno sta odprla zmagovalec na bolnišničnih igrah Urban Iršič in generalni direktor URI-SOČA mag. Robert Cugelj. To je pomembna pridobitev v Ljubljani, še posebej pa za invalidne občane.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook