Vstop po položni klančiniZaradi prekratkega prostora je voziček nagnjen nazajFIHO ima v enoletni uporabi osebno vozilo VW Caddy Maxi Trendline 1.6 TDI, ki je namenjeno tudi prevozu osebam na invalidskih vozičkih. Sponzor vozila je PORSCHE Slovenija, testirali pa ga bodo invalidi na vozičkih v vseh invalidskih organizacijah v Sloveniji, ki jih sofinancira FIHO.

Nekateri paraplegiki in tetraplegiki DP ljubljanske pokrajine smo vozilo na testnih vožnjah že preskusili. In prva ocena?

Caddy Maxi ima eno veliko napako. Prostor, kjer je med vožnjo pritrjen invalidski voziček je za večino uporabnikov prekratek. Tako zadnja kolesa vozička ostanejo še na klančini zato voziček visi nazaj. Seveda je vožnja za osebo na vozičku v takem položaju zelo neudobna ali celo nemogoča. Že po kratkem času invalida začne boleti vrat, naprej se pa zaradi nazaj visečega vozička ne more nagniti. Le tisti invalidi, ki imajo zelo kratke vozičke med vožnjo sedijo v vodoravnem položaju. Udobneje pa se vozijo invalidi na električnih vozički, ki jih lahko nagibajo. Vozilo ima precej trdo vzmetenje, zato na slabših cestah precej trese. Pri večjih hitrostih je vozilo tudi dokaj hrupno. Druge prilagoditve so zelo dobro izvedene.

Maloprodajna cena z vsemi popusti je 24.160€. Vozilo je možno dobiti takoj.

92039456