II. krog kegljaške ligeCvetka Štirn tudi v drugem krogu prvaV drugem krogu državne kegljaške lige je nastopilo le šest ekip. Izostali sta dolenjski in gorenjski ekipi. Preostalih šest ekip je 23. novembra drugi krog odigralo na kegljišču športne dvorane Tabor v Mariboru, pripravilo in izvedlo pa ga je Društvo paraplegikov severne Štajerske. Tekmovalo je 35 kegljačic in kegljačev. Tako kot na vseh ligaških tekmovanjih so kegljačice in kegljači imeli na voljo 120 lučajev (60 na polno, 60 na čiščenje). V ekipni uvrstitvi je tudi v drugem krogu prvo mesto osvojila ekipa DP severne Štajerske. Ekipa našega društva (Cvetka Štirn, Slavko Ivančič, Martin Tabak, Zlatko Bernašek) je bila četrta.

Med kegljačicami je prvo mesto osvojila Cvetka Štirn – (LJ) 349, drugo Nataša Godec – (MB) 337, tretje pa Marta Janežič 291 (MS) .

V konkurenci moških je največ kegljev podrl Srečko Kotnik – (SG) 479, za njim se je uvrstil Miran Jernejšek - (MB) 459, tretje mesto pa je zasedel Roman Hrženjak – (CE) 455.

Pri kegljačih tetraplegikih je bil najboljši Vinko Hauzer – (MB) 436, drugo mesto je osvojil Slavko Ivančič – (LJ) 426, ki je podrl natanko toliko kegljev kot v prvem krogu, tretji je bil Henrik Plank – (CE) s 414 podrtimi keglji.

Starejši kegljači so tekmovali v skupini Veterani. Prvi mesto je osvojil Anton Simonič – (MS) 424, drugo Ludvik Škraban – (MS) 415, tretje pa Alojz Cvar – (LJ) 402.

REZULTATI EKIPNEGA TEKMOVANJA:

1. 1.ekipa DP severne Štajerske (1783)
  2. 2.ekipa DP jugozahodne Štajerske (1661)
  3. 3.ekipa DP Prekmurja in Prlekije (1622)
  4. 4.ekipa DP ljubljanske pokrajine (1564)
  5. 5.ekipa DP Koroške (1559)
  6. 6.ekipa DP Istre in Krasa (1254)

Tekmovanje je vodila sodnica Milica Zorman, ki je skupaj s podpredsednik DPSŠ Borisom Klepom in referentom za kegljanje pri ZPS Robertom Žerovnikom podeljevala tudi medalje in pokale.

92039456