Uspešni na NizozemskemPriznanje naši plesalki Nini WabraFOTOGRAFIJE - Plesalci in plesalke plesnega kluba Zebra v katerem plešejo tudi plesalci našega društva, so na velikonočni vikend na mednarodnem tekmovanju v plesu na vozičkih v nizozemskem Cuijku Sloveniji priplesali kar 12 medalj. Skoraj vsi slovenski pari v »neprofesionalnih kategorijah« so se v dveh tekmovalnih dneh uvrstili v finale v različnih tekmovalnih kategorijah, torej med 6 najboljših parov v vsaki kategoriji. V močni konkurenci 350 najboljših plesnih parov iz 22 držav so osvojili dve bronasti in štiri srebrne medalje ter šest medalj za uvrstitev v finale (tri medalje za 4. mesto, eno za 5. in eno za 6. mesto).

Letos smo imeli Slovenci na Nizozemskem prvič tudi tekmovalni par v world cup razredu. V najvišjem razredu, kjer tekmujejo kandidati za para olimpijske igre, sta tekmovala Barbara Šamperl in Klemen Pirman. Med 30 pari sta se uvrstila na čudovito 13. mesto v standardnih plesih.

Letošnje tekmovanje je bilo za naše plesalce še posebno zahtevno, saj so skoraj vsi pari letos prvič tekmovali v višjih kategorijah kot prejšnja leta in tako tekmovali z močnimi konkurenti, z večletno plesno kilometrino in dragocenimi izkušnjami tudi z na drugih mednarodnih tekem po Evropi. Ples v vozičkih je pri nas namreč še rosno mlada športna panoga, saj jo poznamo šele četrto leto, v svetu pa se razvija že od leta 1975.

Ob tej priložnosti se želijo Zebre zahvaliti vsem posameznikom in podjetjem, ki so jim pomagali širiti njihovo zgodbo ter jim z vsakršno podporo pomagali, da so se lahko udeležili tekmovanja na Nizozemskem. Brez pomoči te zgodbe o uspehu ne bi bilo in brez nje brezkončna volja in trdo garanje naših plesalcev ne bi dobila tega vrhunskega epiloga.

Zebre še vedno potrebujejo vašo pomoč, da bi lahko v celoti pokrili stroške tekmovanja na Nizozemskem. Pomagate jim lahko tako, da pošljete sms sporočilo PLES na 1919. Na ta način boste prispevali 1 evro. Telekom Slovenije, Si.mobil in Tušmobil se odpovejo vsem prihodkom iz naslova storitve SMS Donacija.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook