Naša šahista na turnirjuEkipa društva je osvojila drugo mestoFOTOGRAFIJE - DP Istre in Krasa je bilo organizator I. kroga državne šahovske lige, hkrati pa so primorski šahisti tekmovanje ob podpori Zveze paraplegikov Slovenije, posvetili tudi v spomin na svojega odličnega šahista Viktorja Brezovnika.

V prostorih Gostinske šole v Izoli se je 19. oktobra na črno belih poljih pomerilo 21 šahistk in šahistov iz DP severne Štajerske, DP jugozahodne Štajerske, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine in DP Istre in Krasa.

V prvem delu turnirja so se šahisti v sedmih krogih po švicarskem sistemu pomerili za posamične uvrstitve. Prvo mesto je osvojil Franc Pinter – 6,5, drugo Bogdan Petek – 6,0 (oba MB), tretje Vojko Gašperut – 5,5, četrto, Benjamin Žnidaršič – 4,5 (oba KP), peto pa Radoslav Mitič – 4 (CE).

V nadaljevanju je vodja športa pri Zvezi Gregor Gračner pojasnil potek tekmovanja v ekipnem državnem prvenstvu kjer bo pet ekip v petih krogih po Bergerju tekmovalo za ekipne uvrstitve. Za tem se je šest ekip (organizator je imel dve) potegovalo za ekipne uvrstitve memoriala Viktorja Brezovnika.
Zmagovalni pokal je osvojila ekipa I. ekipa DP Istre in Krasa, druga je bila DP ljubljanske pokrajine, tretja DP severne Štajerske, četrta DP jugozahodne Štajerske, peta do šesta DP Dolenjske Bele krajine in Posavja in peta do šesta II. ekipa DP Istre in Krasa.
V uvrstitvi državne lige je prvo mesto osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine, drugo I. ekipa DO Istre in Krasa, tretje pa ekipa DP severne Štajerske.

Igralci so za igro pri posamičnih kolih imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.

Ob razglasitvi rezultatov je kolajne in pokale podelil referent za šport pri DP Istre in Krasa Boško Božič.

Tekmovanje je na turnirju po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil sodnik Andrej Žnidarčič.

92039456