Prva samostojna razstava Tine PavlovičFOTOGRAFIJE - V prostorih Centra Sonček v Ljubljani je naša slikarka Tina Pavlovič 22. novembra odprla prvo samostojno razstavo z naslovom – SVET NARAVE. Njene prve slike so pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga in Jožeta Potokarja nastale v letu 2007, v letu 2009 pa je že postala štipendistka Mednarodnega združenja slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.

Slika Tine PavlovičOb otvoritvi razstave je v kulturnem programu slikarko in njena dela predstavil absolvent umetnostne zgodovine Jaka Racman in povedal: »V pestrem slikarskem udejstvovanju je Tina Pavlovič izbrusila čopič in od mentorsko navdihnjene dramatične širokopoteznosti dospela na avtorsko raven, kjer tehnična dovršenost že premaguje zagate in dovoljuje, da slikarka smelo snuje odseve notranjih vzgibov. Stičišče likovnih prijemov in vsebinske sugestivnosti avtoričinih slik pa predstavljajo motivi. Motivni izbor slikarke zajema prikupno drobne primerke favne in flore približane prav do značilnega premišljenega kadriranja. Mnoge pa odražajo zagnano prezentiranje majhnih, večinoma prezrtih ali prav po krivem osovraženih prebivalcev narave. Vabljivo igrive podobe živali in rastlin na prvi pogled morda učinkujejo celo nekoliko ilustrativno, a ravno spoj podrobnosti zgradbe na eni strani ter nadih razpoloženja na drugi, nam odstira pogled v področje avtoričinega zanimanja; v njeno iskreno veselje in igrivo radovednost kot tudi ljubezen do narave in njene barvitosti.«

Kulturni dogodek je popestrila in obogatila odlična in priznana harfistka Ula Mlakar. Tina Pavlovič je ob spremljavi kitaristke in slikarke Ljudmile Turk recitirala svoje pesmi, ki so se navezovale na rastlinski in živalski svet razstavljenih del. Povemo naj še, da je Tina kljub izredno težki obliki poškodbe uspešno zaključila študij in postala prof. gospodinjstva in biologije. Program je povezovala predstavnica Centra Sonček Maja Bobnar, razstava, kjer je na ogled 18 slik pa bo odprta do 13. decembra 2012.

92039456