Sprejem novih članov na sedežu društvaDobili so vrsto koristnih nasvetovNa sedežu našega društva na Dunajski 188 v Ljubljani smo 8. maja 2012 sprejeli pet novih članov, ki so že ali pa se bodo v kratkem vključili v naše vrste. Namestnica predsednika društva Mirjam Kanalec, strokovna sodelavka Irena Lavrič in vodja interesnih dejavnosti Mojca Burger, so jim s projekcijo slik in izčrpnim spremnim komentarjem predstavile vseh šest socialnih programov - prevozi paraplegikov, kompenziranje invalidnosti, osebna asistenca, ohranjevanje zdravja, interesne dejavnosti ter šport in rekreacijo paraplegikov.

Povabili smo jih, da se nam tudi aktivno pridružijo in sodelujejo pri našem delu, pomembno pa je, da v teh kriznih trenutkih, ko se doma srečujejo s številnimi začetnimi težavami, vedo kam se lahko obrnejo in kje bodo dobili pomoč ali vsaj koristen nasvet.

Kar veliko smo se pogovarjali in jim že na začetku dali kakšen koristen nasvet. Upamo, da je vsak izmed njih v teh obsežnih predstavitvah našel nekaj zase. Za prve iknformacije smo jim dali pisno gradivo, poklonili pa tudi avtobiografsko knjigo paraplegika Igorja Plohla "Ne domišljaj si ..." Menimo, da je bila ta naša predstavitev za njih koristna in da so na vprašanja dobili tudi ustrezne odgovore.

92039456