FOTOGRAFIJE - Letovanje uporabnikov programa osebne asistence in socialno izključenih članov.

Pred zidanico z nekdanjim županom Jankom BukovcemNa Rudolfovem splavuV Domu paraplegikov v Semiču so se med 4. in 8. junijem 2012 družili uporabniki in izvajalci storitev programa osebne asistence ter člani društva, ki si sami težje privoščijo nekaj dnevni oddih v sproščenem okolju in prijetni družbi.

V času letovanja jim je bilo vreme naklonjeno in če je vreme lepo, je tudi druženje lepše in prijetnejše. Da bi oddih nekoliko popestrili so obiskali tako imenovano Osnovno šolo Brihtna glava v Radovici.

Tam so vsi kot učenci prvega razreda izkusili učno uro v šoli, kakršne so bile v prejšnjem stoletju. Strogi učitelj jih je poučeval o vrednotah ter zgodovini tistega časa s šibo v roki in zrni koruze v kotu učilnice – seveda vse s pridihom humorja…

Tudi razveselili so nasPestri trenutki v SemičuKot ponavadi je tudi to skupino v svojo zidanico povabil naš sosed in prijatelj Janko Bukovec. Nazdravili so s semiško kapljico in se nekoliko poveselili.

Po dnevu »počitka«, ki je minil ob klepetanju članov in z obiskom strokovne sodelavke Irene Lavrič, so se v četrtek odpravili še na splavarjenje po reki Krki. Pridružili sta se jim še podpredsednica društva Mirjam Kanalec in Mojca Burger. Rudolfov splav s Primičevo Julijo jih je ob spremljavi ansambla Andreja Bajuka popeljal po reki. Ob prijetnih zvokih, pogostitvi in čašo cvička jim je čas kar prehitro minil.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook