Kegljišče v KamnikuZmagovalci z županomFOTOGRAFIJE - Na tokratnem, že XIV. tradicionalnem kegljaškem turnirju za pokal Občine Domžale, so kegljačice in kegljači našega društva osvojili vsa prva mesta v vseh konkurencah.

Naše društvo je turnir pripravilo 21. aprila 2012 na sodobnem šest steznem kegljišču v Kamniku, nastopilo pa je 32 tekmovalk in tekmovalcev iz šestih pokrajinskih društev ZPS.

Kegljačice in kegljači so po skupinah tekmovali tako v ekipni kot v posamični konkurenci, s tem, da je organizator imel na tekmovanju dve ekipi. Tekmovalci so imeli na voljo kar 120 metov – 60 na polno in 60 na čiščenje. Za pravilen potek tekmovanja so skrbeli sodniki: Slavko Tomc, Franci Grubar in Grega Grubar.

V ekipni konkurenci je prvo mesto s 1837 keglji osvojila naša prva ekipa, druga je bila ekipa DP severne Štajerske s 1690 podrtimi keglji, tretja pa naša druga ekipa, ki je podrla 1554 kegljev.

V moški konkurenci je prvo mesto osvojil Viktor Rupnik LJ (471), drugo lanski zmagovalec Anton Kanc NM (463), tretje pa Roman Hrženjak CE (442).

V konkurenci žensk je prvo mesto z najboljšim rezultatom turnirja osvojila Senka Ivanišević LJ (481), drugo mesto je kljub poškodbi roke osvojila Cvetka Štirn LJ (409), tretje pa Nataša Godec MB (237).

Najboljši v moški konkurenciŠopek za Cvetko ŠtirnTekmovanje kegljačev tetraplegikov in veteranov so organizatorji združili v eno skupino. Največ kegljev je podrl naš kegljač Slavko Ivančič (449), drugi je bil Vinko Hauzer MB (404), tretji pa ponovno kegljač našega društva Hasan Čaušević (338)

Pokale so zmagovalcem podelili župan Toni Dragar, ki je bil že desetič z nami, svetnica Občine Domžale Vera Vojska in direktor Zavoda za šport Domžale Janez Zupančič.

Ob razglasitvi rezultatov je namestnica predsednika društva Mirjam Kanalec čestitala za občinski praznik in se zahvalila županu Toniju Dragarju ne le za moralno temveč tudi finančno podporo, ki jo društvu nudi domžalska občina. Poleg pomoči pri organizaciji tega tradicionalnega turnirja sofinancira tudi druge posebne socialne programe, odzvala pa se je tudi prošnji za nakup novega kombija. Zahvala pa velja tudi naši organizatorki Cvetki Štirn, ki ima večino zaslug, da ta športni kegljaški dogodek denarno podpirajo številni pokrovitelji in donatorji. Zato ji je župan Občine Domžale Toni Dragar izročil posebno priznanje.

Turnir so poleg glavnega pokrovitelja Občine Domžale podprli še: Zavod za šport Domžale, Brown Forman Worldwide d.o.o., Klimer Štirn d.n.o., Občina Trzin, Občina Sodražica, Verpex – Peter Verbič ml. Jarše, MG inštalaterstvo d.o.o., Mercator d.d., Simp’S medicinski pripomočki, Ortosana d.o.o., Občina Moravče, Igor Bizilj, Avto GP – Peter Govejšek s.p., Avto servis Božo Kveder s.p., Helpy d.o.o., Zavarovalnica Triglav d.d., Janez Mal, Šmid – Vehovar Videm Dobrepolje, Zveza paraplegikov Slovenije.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook