Ribiči so zaključili tekmovanjeOb bajerju v ZaloguFOTOGRAFIJE - Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo organizator zadnjega - 5. kola ribiške lige v kateri skozi ribolovno sezono tekmujejo ribiči paraplegiki in tetraplegiki. Tekmovanje smo v sodelovanju z Ribiško družino Vevče ob bajerju pri Zalogu pripravili 3. julija, udeležilo pa se ga je več kot 20 ribičev iz šestih pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

Ribiči so v športnem ribolovu s plovcem lovili tri ure, po tehtanju pa so ribe spustili nazaj v njihovo naravno okolje. Tokrat je bil zaradi slabih lovnih pogojev (huda vročina) ulov bolj skromen. V posamični konkurenci je največ rib ujel Mirko Temnik (DP-CE), drugo mesto je osvojil Rudi Centrih (DP-CE), tretje pa Miran Jernejšek (DP-MB).

Pokal za najboljšo ekipoV ekipnem tekmovanju prvo mesto osvojila ekipa DP jugozahodne Štajerske, drugo DP severne Štajerske, tretje DP Prekmurja in Prlekije, četrto DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, peto DP ljubljanske pokrajine, šesto pa DP Istre in Krasa.

V letošnji tekmovali ligi so se ribiči pomerili v petih krogih. Prvega je pripravilo DP Prekmurja in Prlekije, drugega DP Koroške, tretjega DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, četrtega DP severne Štajerske, petega pa DP ljubljanske pokrajine.

Po petih krogih je najboljši rezultat dosegla ekipa DP Maribor (41), drugo mesto je osvojila DP Murska Sobota (45), tretja DP Celje (46), četrta DP Slovenj Gradec (70), peta DP Novo mesto (74), šesta DP Koper (78), sedma pa DP Ljubljana (94).

V posamični konkurenci je naslov najboljšega ribiča osvojil Rudi Centrih DP-CE (4), drugi je bil Miran Jernejšek DP-CE (7), tretji pa z enakim številom točk, vendar manjšim ulovom tetraplegik Slavko Dunaj DP-MS (7). Tekmovalo je 27 ribičev paraplegikov in tetraplegikov iz sedmin pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije.

Pokale je ekipam podelil predsednik našega društva in vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
Telefaks: +386 (01) 569-11-24
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook