Od 1. januarja 2012 lahko katetre s hidrofilno prevleko ali iz silikona dobimo z naročilnico Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Šifra za te katetre je 924031197. Prednosti teh katetrov uporabniki že poznajo, saj zagotavljajo sterilno kateterizacijo, enostavno uporabo, dodatna uporaba sredstev za zmanjševanje trenja pa ni več potrebna. S tem je zmanjšana možnost poškodb in infekcij sečne poti. Tovrstni katetri so veliko bolj prožni oziroma bolj elastični, zato je uvajanje veliko lažje. Uporabnikom jih lahko predpiše lečeči zdravnik.
TUKAJ si lahko ogledate šifrant s kriteriji, pooblastili, postopki in cenovnimi standardi za pridobitev vseh medicinsko tehničnih pripomočkov.

92039456