Premagovanje arhitekturnih ovirVečina mestnih avtobusov ima klančinoFOTOGRAFIJE - V okviru Evropskega tedna mobilnosti v Ljubljani od 16. do 22. septembra 2012 potekajo številne aktivnosti za spodbujanje trajnostne mobilnosti pod sloganom "Prava smer je gibanje".

CIVITAS ELAN je pripravil zaključni dogodek projekta »Premaknimo se v pravo smer: z dosežki CIVITAS Elana do sprememb potovalnih navad«, ki je potekal 20. septembra 2012. Že zjutraj so po uvodnem pozdravu podžupanje MOL Jelke Žekar v Veliki sejni dvorani Mestne hiše s

sodelavci na ukrepih CIVITAS ELAN razpravljali o dosežkih in dejavnostih v projektu in predstavili načrte za širjenje znanja ter izkušenj na področju trajnostne mobilnosti. Po plesnem presenečenju Kazine pred Mestno hišo ob 12. uri so si nekatere dosežke ogledali tudi na terenu – na kolesih, pri čemer so strokovna pojasnila na posameznih točkah ogleda dali podžupan MOL, prof. Janez Koželj, in »civitasovci«, pridružili pa smo se tudi člani Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine. Sodelovali smo tako pri ogledu mesta na kolesih kot tudi pri predstavitvi LPP-ja Prevoza na klic, ki funkcionalno oviranim osebam olajša potovanje z mestnim busom.

92039456