Pokali in kolajne za najboljšeEdo Planinc - prvi državni prvak v šahuV prostorih Planet Tuš v Celju je DP jugozahodne Štajerske ob podpori Zveze paraplegikov Slovenije 31. maja pripravilo prvo državno prvenstvo v šahu. Šahisti in šahistke so tekmovali v posamični in ekipni konkurenci. Med dvajsetimi igralci iz petih pokrajinskih društev Zveze je naslov prvega državnega prvaka osvojil naš član in najboljši šahist med paraplegiki in tetraplegiki Edo Planinc (7 točk), drugi je bil Danilo Jakomin (5.5 točk), DP-IK, tretji pa Aleksander Kandorfer (5 točk) DP-CE

.

Šahisti so sedem krogov odigrali po švicarskem sistemu, za razmišljanje, vlečenje potez in ustavitev ure so imeli na voljo 10, težje gibalno ovirani tetraplegiki pa 12 minut.

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa DP ljubljanske pokrajine (4 točke), drugo ekipa DP Istre in Krasa (3 točke), tretje ekipa DP jugozahodne Štajerske (1 točka), četrto pa ekipa DP severne Štajerske (1 točka).

Tekmovanje je vodil šahovski sodnik Darkoo Plahuta, ki je ob razglasitvi zmagovalcem v posamični konkurenci podelil kolajne, ekipam pa pokale.

92039456