lasko_28potop2FOTOGRAFIJE - Paraplegiki in tetraplegiki petnajste skupine v Zdravilišču v Laškem imajo pestro obnovitveno rehabilitacijo. V skupini je kar 31 članov pokrajinskih društev, veliko večino pa predstavljajo člani našega društva.

Že na začetku je člane skupine sprejela Alja Beccari, vodja hotela in jih ob predstavitvi povprašala o prvih vtisih. Kakšnih posebnih pripomb ni bilo, saj v zdravilišču naredijo vse, da se njihovi gostje resnično dobro počutijo.

Seveda je za naše člane prva in najbolj pomembna terapija, ki jim lajša različne bolečine in omogoča, da si naberejo novih moči.
Tako kot že vrsto let nazaj, pa so tudi tokrat največji skupini potapljači Društva za podvodne dejavnosti iz Brežic predstavili potapljanje in potapljaško opremo. Inštruktorji potapljanja – Jole, Mile in Mitja so se odzvali povabilu njihovega in našega člana potapljača Saša Rinka in z njihovo opremo (jeklenko s stisnjenim zrakom, regulacijskim ventilom, potapljaškim jopičem, masko) nekaterim našim članom v bazenu zdravilišča omogočili prvi potop. Pred potopom so jih seznanili z osnovnimi pravili potapljanja nato pa jih ob potopu varno spremljali. Z majhnim digitalnim fotoaparatom so naredili tudi nekaj zanimivih podvodnih fotografij.
V času obnovitvene rehabilitacije sta skupino obiskali tudi - predstavnica Coloplasta Marjana Bratkovič ter višja medicinska sestra Zdenka Dimnik–Vesel iz URI-SOČA in na lutkah praktično prikazali potek intermitentne kateterizacije. Slušatelji so nekaj katetrov dobili tudi za testiranje, od Thermane pa dve brezplačni delni masaži.

sprejemcoloplastZa popestritev je poskrbel še Robert Skarlovnik, iz DP jugozahodne Štajerske, ki je z videoposnetki in zanimivimi fotografijami predstavil prečkanje puščave Sahara. To nevarno pustolovščino sta s štirikolesnikom in terencem v skupini z drugimi avanturisti  opravila z našim članom Dolfom Košmrljem v lanskem letu.

Na obnovitveni rehabilitaciji v Zdravilišču Laško je res pestro, saj člani skupine koristijo tudi druge ugodnosti, ki jih nudi zdravilišče. Poleg plavanja v termalni vodi obiščejo tudi savno, ob vikendih prisluhnejo dobri glasbi, predvsem pa se veliko družijo in izmenjujejo bogate izkušnje.

Logotip Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine

Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je bilo ustanovljeno 5. decembra 1978 in združuje skoraj tretjino vseh slovenskih paraplegikov in tetraplegikov.
Namen in cilj društva je prostovoljno in neodvisno združevanje paraplegikov in tetraplegikov zaradi ugotavljanja in zadovoljevanja njihovih posebnih potreb ter zastopanja njihovih interesov.

Društvo paraplegikov
ljubljanske pokrajine
Dunajska cesta 188 - 1000 Ljubljana

Telefon: +386 (01) 569-11-23
GSM: 041 649-806 - 051 649-806

E-pošta: dlj.paraplegik@guest.arnes.si
Splet: www.drustvo-para-lj.si

Transakcijski račun:
SI56 6100 0001 8731 144

Davčna številka:
92039456

Twitter YouTube QR koda
mt_ignore Facebook